Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill inte vara en superstjärna som dem”

Chimaev efter en av segrarna i Abu Dahbi
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN
Khamzat Chimaev.
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN
Conor McGregor.
Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Floyd Mayweather.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Den svenske UFC-fajtern Khamzat Chimaev, 26, gör sig redo för att ta sig an Gerald Meerschaert i Las Vegas natten till söndag. 

Och Chimaev vittnar om stora förändringar sedan han skrev på för UFC i somras. 

– Jag vill inte vara en superstjärna som Floyd Mayweather och McGregor. Jag vill bli en mästare, säger Chimaev till Viaplay

Khamzat Chimaev är obesegrad inom MMA så här långt och 26-åringen har tagit MMA-världen med storm. Inför att Chimaev skrev på för UFC i somras hade han sex raka segrar - och därefter vann han två matcher på elva dagar i Abu Dhabi i juli. 

Nu ska han kliva upp mot den amerikanska MMA-veteranen Gerald Meerschaert i Las Vegas natten till söndag.    

– Jag vet inte vad som kommer att hända men jag kommer gå 100 % för att ”döda” den här killen, ge allt för att avsluta honom, säger Chimaev, som kliver in i matchen med ett stort självförtroende, i Viaplay. 

– Jag är bättre på allt. Jag är bättre på brottning, bättre på grappling, bättre på striking. Hur ska han stoppa mig? Jag har mött bra motståndare och avslutat dem.

Nästa match är redan inbokad 

I händelse av seger på söndag har Chimaev redan sin nästa match inbokad, mot brassen Demian Maia. Att man får två matcher inbokade direkt är något som vanligtvis inte förekommer inom UFC och som har rört upp känslor – inte minst hos Meerschaert. När de båda kämparna sprang på varandra i hotellobbyn i Las Vegas slutade mötet i ett rejält ordbråk.  

– Han pratar för mycket. Jag sa ”gillar du att prata?” Han svarade ”ja” och då sa jag ”att jag kommer krossa ditt ansikte, kyckling”, berättar Chimaev.

Vill bli bäst – men ingen superstjärna

Chimaev är ett av de hetaste namnen inom UFC för tillfället och han har haft en spikrak utvecklingskurva uppåt. Han medger att hans liv förändrats mycket det senaste året. 

– Folk kommer fram till mig och tar bilder. Det är trevligt att prata med folk. Saker är annorlunda nu, men mitt hårda jobb är det samma.

Stjärnstatus och pengar är dock inget ändamål i sig menar Chimaev.

– Jag vill inte vara en superstjärna som Floyd Mayweather och McGregor. Jag vill bli en mästare. Jag behöver inte alla pengar. Just nu vill jag bli mästare det när nummer ett för mig. 

Fajten mellan Khamzat Chimaev och Gerald Meerschaert sänds på Viaplay. Sändningen startar 02.00 - natten till söndag. 

https://twitter.com/UFCEurope/status/1306694744450490368?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.