Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag kommer få honom att blöda”

Alexander Gustafsson. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Gustafsson och Jon Jones 2013. Foto: CHRIS YOUNG / AP THE CANADIAN PRESS

Alexander "The Mauler" Gustafsson har väntat i fem år. Men nu väntar äntligen den efterlängtade titelmatchen mot Jon "Bones" Jones. 

Då trappar han upp psykkriget.

– Jag knockar honom i fjärde ronden, säger Alexander Gustafsson till Viaplay.

Alexander "The Mauler" Gustafssons match mot Jon Jones 2013 har rankats som en av tidernas bästa UFC-matcher. Svensken förlorade kontroversiellt på domslut och betraktades av många som den överraskande vinnaren i titelfajten. 

Nu fem år senare  får han sin efterlängtade returmatch. "The Mauler" möter Jones den 29 december på årets sista UFC-gala i Las Vegas. 

Svensken är laddad för titelfajten. Ärkerivalerna har hånat och pikat varandra i flera år. Och många fans har ifrågasatt varför Jones inte mött svensken. 

Gustafsson har också hånat Jon Jones på sociala medier för att han inte vill slåss.

– Det gick ju hem. Jag fick en tredje chans på bältet. Det är få förunnat. Jag ska göra allt i makt att hem bältet, säger Gustafsson.
Trots att många menar att Alexander Gustafsson vann den första fajten så vill svensken inte tänka för mycket på det resultatet. 

– Skit i det. Gjort är gjort. Jag köper det. Nu har jag chansen att bevisa att jag är bäst i världen, säger han till Viaplay.

Gustafsson menar att han är en annan fajter i dag.

– Jag är mognare. Jag har landat på ett annat sätt. Jag är en bättre fajter på alla sätt. Jag är lugnare, stabilare och har inte samma respekt som då.

 

LÄS MER: Mauler: "Han får gärna vara dopad" 

 

Alexander Gustafsson: ”Han var osäker”

Han är säker på seger.

– Jag kommer få honom att blöda. Jag kommer att avsluta honom. Jag sitter på de kvalitéerna. Jag kommer ta hem det. Jag har inga tvivel, säger han. 

Alexander "Mauler" Gustafsson gick sin senaste match på hemmaplan i Stockholm i maj tidigare i år då han slog brassen Glover Teixeira. Svensken har därefter dragits med en axelskada, men gjorde nyligen comeback i ringen.

Jon Jones fick i september sitt straff av amerikanska antidopningsbyrån Usada efter ännu ett dopingbrott. Världsstjärnan dömdes då till 15 månaders retroaktiv avstängning och är därför fri att tävla igen från och med den 28 oktober. 

Jones och Gustafsson höll nyligen en presskonferens tillsammans i New York. Då blossade heta känslor upp mellan de båda.

Efter en "staredown" ställde sig ”Mauler” och Jones bredvid varandra för att fotograferas. Jones tog ett kliv framför Gustafsson, som svarade med att göra likadant. Då blev amerikanen irriterad – och knuffade till svensken. 

UFC-presidenten Dana White rusade snabbt in från kulisserna för att lugna ner MMA-duon. De två klev sedan av podiet på var sin sida. Gustafsso såg rädsla hos Jones. 

– Han flackade lite med blicken, han var osäker, säger Alexander Gustafsson.