Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har gått från att få dickpics till dödshot”

Laura Sanko är kvinna i den mansdominerade MMA-världen. 

Det är en utsatt position – och nu har 35-åringen fått utstå näthat. 

”Jag har uppgraderat från dickpics till dödshot”, skriver Sanko på Twitter.  

Laura Sanko var en lovande MMA-fighter innan hon sadlade om till reporter. Hon blev gravid inför sin andra proffsmatch och la karriären i oktagonen åt sidan. Efter det återvände hon visserligen dit, fast med nu med en mikrofon i handen.

Numera arbetar hon som reporter på MMA-programmet Tuesday Night Contender Series. Men hon får betala ett högt pris för sin offentlighet. Sanko har flera gånger vittnat om att hon regelbundet tvingas utstå sexuella inviter från okända män som skriver till henne på Instagram och Twitter.

”Jag får dödshot”

På den sista tiden har trakasserierna blivit ännu värre.

”Det är en märklig värld när jag får hot om att jag ska knivhuggas och att min familj ska skadas, bara för att jag gör mitt jobb. Det positiva: jag har uppgraderat från dickpics till dödshot, så jag antar att det betyder att jag har kommit någonstans”, skriver Sanko på Twitter.  

https://twitter.com/laura_sanko/status/1158056637434925056

”Det är vidrigt”

MMA-journalisten James Lynch är en av flera som varit snabba med att komma till Sankos försvar.

”Vidrigt. Du är fantastiskt duktig, Laura, låt inte någon hävda motsatsen. Folk med problem tar ut det på andra”, skriver Lynch. 

Sanko brukar lägga upp skärmdumpar för att exemplifiera hur anonyma användare trakasserar henne.

”Jag tror att många kvinnor får sånt här. Och män också, till viss del. Jag tycker att det är kul att svara och sedan blocka dem och sedan lägga upp det för att roa mig själv”, skriver Sanko. 


LÄS MER: Skräckäktenskapet: ”Hotade att döda mig och våra små pojkar” 

https://www.instagram.com/p/B0vknvBg2rc/https://www.instagram.com/p/BxDjWy9AG-G/https://www.instagram.com/p/BxsiFHZlSzm/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.