Foto: Jessica Gow / Tt
 Foto: Jessica Gow / Tt

Ilir Latifi tog första segern: "Fantastiskt"

Publicerad

LONDON. Den 30-årige skåningen Ilir Latifi imponerade stort när han avslutade franske veteranfajtern Cyrille Diabaté i första ronden.

– Det är fantastiskt. Den bästa dagen i mitt liv, sa Latifi kort efter matchen.

Många trodde på en jämn match och ställde sig frågandes till hur Latifi skulle hantera den stora längdskillnaden. Diabaté är nära två meter lång och hela 22 cm längre än Latifi. Men svensken hade inga som helst bekymmer när han brottade ner och kort efter tvingade Diabaté att klappa genom ett nacklås.

– Det är fantastiskt. Den bästa dagen i mitt liv. Jag har tittat på honom (Diabaté, red. anm.) länge och han är väldigt farlig. Han har alla meriter som behövs för att slå mig, sa Latifi ödmjukt efter matchen.

Första UFC-segern

Detta är skåningens första seger i UFC och en revansch på fjolårets tuffa poängförlust i Globen. En match som Latifi då tog på bara tre dagars varsel.

För hans motståndare Diabaté var det här karriärens sista framträdande i buren. Något han deklarerade redan inför fajten.

– När du är 40 år gammal är motivationen din största fiende. Men för den här fajten var det lätt för mig att träna och slita arslet av mig varje dag, berättade han enligt MMAjunkie.com.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag