Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter sitt avsked: ”Den bäste utan bälte”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Alexander ”Mauler” Gustafssons karriär är över.

Nu hyllas den 32-årige svensken runtom i världen som en av de största.

”Tack för allt”, skriver ärkerivalen Jon ”Bones” Jones.

18 segrar.

Och mot Anthony Smith i Globen i går kväll kom Alexander Gustafssons sjätte förlust i UFC.

Trots ett fint facit blev det aldrig något mästarbälte för svensken.

När han nu tackar för sig sveper hyllningarna in från hela världen.

”Han lämnar några otroliga minnen och en fantastisk karriär efter sig. Många fler framgångar än motgångar. Stort grattis till The Mauler”, skriver MMA-reportern James Edwards på Twitter.

”Förmodligen den bäste utan bälte”

”Förmodligen den bäste fajtern i lätt tungvikt som aldrig tog ett bälte. Det var ett nöje att bevaka din karriär. Jones mot Gustafsson i UFC 165 är fortfarande en av mina favoritfajter genom tiderna. Jag önskar dig all lycka”, skriver kollegan Chamatkar Sandhu.

Jon ”Bones” Jones då? Alexander Gustafssons största rival som han aldrig lyckades slå. Jo, han hyllar också svensken. Men på sitt eget frispråkiga sätt.

”Ärligt talat, jag tror inte på dig. Men om du är seriös, tack för allt. Du såg till att vår viktklass höll hög kvalitet och gjorde oss andra bättre. Gå och slåss med familjen nu”, skriver amerikanen på Twitter.

Foto: MARK BLINCH / AP THE CANADIAN PRESS

Alexander Gustafsson förklarar varför han nu tackar för sig.

– Jag kände att jag inte gör det här för pengarna utan för att jag vill vara bäst och slå de bästa och om det inte går så får det vara. Jag förlorade den tredje titelfajten. Jag fick en skada då och kunde inte visa min kapacitet. Jag hade lite hopp om att Anthony Smith skulle kunna vara en fantastisk comeback, men jag förlorade mot honom också och det känns som att jag inte har det i mig. Det här var ett kvitto på det.

https://twitter.com/JonnyBones/status/1134922556513722368?s=20https://twitter.com/MMA_Jim/status/1134911759926665217?s=20https://twitter.com/SandhuMMA/status/1134911312876711936?s=20https://twitter.com/espnmma/status/1134921270112456704?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.