Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllar "The Mauler" – och publiken i Sverige

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Árni Torfason
Joe Rogan.
Foto: L.E. Baskow
Foto: All Over Press

Den historiska UFC-galan på Tele 2 arena blev en väldigt tung kväll för svensk MMA. Stjärnan Alexander Gustafsson knockades tidigt inför 26 000 hemmafans.

Trots förlusten hyllar nu amerikanske kändisen Joe Rogan det svenska stödet till ”The Mauler” efter torsken.

– Jag skulle kunna gråta om jag tänker på det. Jag hade definitivt kunnat gråta där och då när jag såg det, säger Rogan.

Förväntningarna på UFC-stjärnan Alexander Gustafsson var stora inför matchen mot Anthony Johnson. Att svensken knockades drygt två minuter in i första ronden kom som en stor chock för många. Men trots det tuffa nederlaget stannade merparten av publiken på Tele 2 arena kvar för att visa sitt stöd för ”The Mauler”.

Något som den amerikanske stand up-komikern och kändisen Joe Rogan nu väljer att hylla i sin podcast ”The Joe Rogan Experience”.

– De älskar fan honom (Alexander Gustafsson, red. anm.). De jublade för honom trots att han precis hade förlorat på knockout, säger Rogan, som också arbetar som expertkommentator för UFC.

– Han är så älskad. Han bär bokstavligen hela landet på sin rygg. Det är väldigt mycket press inblandat men även väldigt mycket kärlek.

Hyllar publiken

Att publiken på Tele 2 arena stannade kvar efter den hastiga torsken, trots att klockan då hunnit passera 04.00 på morgonen, överraskar den förre programledaren för ”Fear Factor”.

– Jag vill inte snacka skit om USA men när folk förlorar här så töms arenan på en gång. Men ingen lämnade arenan när Gustafsson förlorade. De stannade kvar och väntade.

– Alltså du pratar om en arena full med 26 000 människor, en lång kväll, minusgrader utomhus och kallt som fan. Men alla stannade kvar och sjöng hans namn fast än han hade förlorat, fortsätter Rogan.

"Det var intensivt"

Gustafsson var i tårar efter matchen. Nederlaget innebär att det inte blir någon returmatch mot mästaren och rivalen Jon Jones inom den närmaste framtiden. Och Joe Rogan lider verkligen med ”The Mauler” när han tänker på det.

– Jag skulle kunna gråta om jag tänker på det. Jag hade definitivt kunnat gråta där och då när jag såg det. Det var intensivt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.