Hotet på Instagram – efter stora skandalen

Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Khabib Nurmagomedov ställde till med en av idrottsårets största skandaler.

Men när UFC agerade svarade ryssen med ett hotfullt inlägg på Instagram. 

Den upphaussade hatfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i UFC 229 slutade i en rysk seger. I fjärde ronden tvingade Nurmagomedov fram en kapitulation från McGregor – och därefter utbröt ett monumentalt kaos. 

Nurmagomedov klättrade över stängslet och började slåss med McGregors tränare  Dillon Danis. Samtidigt attackerades McGregor av tre män från Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

Bland dessa fanns två andra MMA-kämpar: Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev. De fick i skandalens kölvatten höra från UFC-pampen Dana White att de är utslängda på livstid.


Khabib for ut bland publiken

– Killarna som hoppade in här kommer aldrig att få slåss igen. Jag har jobbat hårt med att bygga upp den här sporten, det är inte så här en MMA-gala brukar gå till, säger White enligt Daily Mirror.  

Zubaira Tukhugov har slagits inom UFC-svängen sedan 2014. Totalt har han gått 22 MMA-matcher, vunnit arton och förlorat fyra. Han dömdes 2016 till två års avstängning för att ha använt prestationshöjande medel. Han skulle möta ryssen Artem Lobov senare under året – en match som nu ställs in. 

Men Nurmagomedov har skrivit en ilsken replik till White via sitt Instagram-konto. Han menar att det är McGregor som borde straffas, inte Tukhugov. Han har fått totalt över 4,5 miljoner gillamarkeringar på inläggen (ett på ryska, ett på engelska). 


Hotet mot UFC

"Varför har ni inte sparkat mannen som attackerade mitt lags buss och skadade ett par personer? Någon kunde ha dött, och varför säger ingen något om att han förolämpade mitt hemland, min religion, mitt folk, min familj?", skriver Khabib.

"Om ni tror att jag kommer att hålla tyst så har ni fel. Ni ställde in Zubairas match och vill sparka ut honom för att han slog till Conor. Men glöm inte att det var Conor som slog till en annan ur mitt team först, det är bara att kolla på klippet."

https://www.instagram.com/p/Boy2zCpn_m_/?taken-by=khabib_nurmagomedov

UFC har än så länge vägrat att betala Nurmagomedovs arvode för matchen på grund av stöket efteråt. Nu skriver superstjärnan att de kan behålla pengarna – och han riktar samtidigt ett hot mot White och organisationen. 

"Om ni sparkar Zubaira, då ska ni veta att ni förlorar mig också. Vi sviker aldrig våra bröder i Ryssland och jag kommer att slåss till slutet för min bror. Om ni ändå sparkar honom, glöm inte att skicka mitt upprivna kontrakt, annars kommer jag att riva det själv", skriver Nurmagomedov. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.