Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hotade att döda mig och våra små pojkar”

Världsmästaren och kampsportaren Rebecca Rawlings fastnade i ett destruktivt äktenskap.

Till slut flydde hon för att rädda sig själv och sina två söner. 

– Att det här hände mig visar att det kan hända vem som helst, säger Rawlings till CNN.  

I juni 2018 dömdes MMA-fightern Daniel James Hyatt till fängelse för att ha misshandlat två före detta flickvänner. 

Rebecca Rawlings blev inte förvånad när hon hörde om sin ex-makes åtalspunkter. Hon hade själv fått känna på hans våldsamma sida på nära håll.

”Är en stark kvinna”

I en öppenhjärtig intervju med CNN berättar Rawlings, som själv är före detta UFC-kämpe och regerande världsmästare i så kallad "bare knuckled boxing", om hur hon i flera år levde i ett helvete. 

– Jag är definitionen av en stark kvinna. Att det här hände mig visar att det kan hända vem som helst, säger Rawlings till CNN.  

Rawlings lämnade aldrig in en polisanmälan mot Hyatt – vilket hon nu ångrar. Men efter tre års äktenskap flydde hon hemmet 2013, och hon tog med sig sina söner. 

– Jag flydde för att rädda dem. Så fort han började hota med att skada dem så var det min signal för att sticka. Om jag inte hade mina barn, så hade jag aldrig kommit därifrån, säger Rawlings. 

”Hotade att döda mig”

Rawlings säger att hon redan efter tre månaders förhållande började se varningstecken på att Hyatt skulle bli en destruktiv kraft i hennes liv. 

Kort före hon fattade beslutet att lämna hemmet eskalerade situationen.

– Han slog mig, han sparkade mig, han armbågade mig, han kvävde mig tills jag tappade medvetandet, han kvävde mig med kuddar, han föll fast mig i timmar, han förstörde alla mina saker, han drog kniv mot mig och sa att han skulle döda mig och våra pojkar, säger Rawlings.