Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höll avskedet hemligt för sina allra närmaste

Alexander Gustafsson meddelade efter matchen att karriären är över.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gustafsson under matchen mot Anthony Smith.
Foto: USA TODAY NETWORK / PER HALJESTAM-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Alexander ”The Mauler” Gustafsson berättade inte för sina närmaste att han tänkte sluta.
Han hade bestämt sig redan inför förlusten i Globen.
– Jag har tänkt på det här sedan min senaste förlust mot Jon Jones, säger Alexander Gustafsson. 

Alexander ”The Mauler” Gustafsson lämnade handskarna i oktagonen och förklarade att ”The show is over” efter förlusten mot Anthony Smith i Globen. Men hans närmaste, tränare och rådgivare visste inte att han planerade att lägga av vid en förlust.

 – De visste inte, säger Alexander Gustafsson efter att han tröstats av flickvännen Moa. Jag var tvungen att säga det på något sätt och jag kände att det var ett hedervärt sätt att säga det till publiken och fansen här, att jag tagit beslutet. 

Hade en seger förändrat beslutet?

– Ja, absolut, säger han. 

Han har i hemlighet funderat på att lägga av sedan årsskiftet.

– Jag har tänkt på det här sedan min senaste förlust mot Jon Jones, säger Alexander Gustafsson. Jag kände att jag inte gör det här för pengarna utan för att jag vill vara bäst och slå de bästa och om det inte går så får det vara. Jag förlorade den tredje titelfajten. Jag fick en skada då och kunde inte visa min kapacitet. Jag hade lite hopp om att Anthony Smith skulle kunna vara en fantastisk comeback, men jag förlorade mot honom också och det känns som att jag inte har det i mig. Det här var ett kvitto på det, säger han. 

Stjärnorna: ”Sluta inte Alex”

Både Anthony Smith och Jon Jones hoppas att Alexander Gustafsson fortsätter. Men ”The Mauler” tror inte att han ångrar sig, trots UFC-stjärnornas uppmaningar på Twitter.

– Jag känner att beslutet är rätt säkert, säger han . Om du inte känner att du har det inom dig längre så får det vara. Jag hade tre titelfajter och det har varit en fantastisk resa.

– Jag känner djupt inom mig att jag har tränat hårt, jag har använt allt jag har, för att vara redo för den här fajten. Och jag var så avslappnad och lugn, men det räckte ändå inte. Jag vet inte vad jag ska göra då för att börja vinna igen.  

Alexander Gustafsson vill vara kvar inom MMA. Samtidigt som hans fästmö Moa tittade på berättade han om sina framtidsplaner. 

Och för tvåbarnspappan, som friade till flickvännen senast han tävlade i Globen, så väntar inte bara bröllop. 

– Jag ska sitta ned med teamet och se vad jag ska göra härnäst, men det är fortfarande så nytt. Vi får se vad som händer. Jag är ganska lycklig med det livet jag lever just nu så vi får se vad nästa steg blir. Jag är delägare i Allstars-gymmet så jag kommer fortfarande vara kvar i sporten, men vad jag kommer göra, det är så nytt fortfarande, jag får sitta ned med mitt team och se vad nästa planer blir. Men jag kommer väl vara med på något hörn. 

Han är stolt över sin karriär.

– Det var en ära att få representera Sverige på toppen.

”The Mauler” har vunnit 18 matcher, varav elva på knock, och förlorat sex. Första matchen skedde 2007. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.