Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hjälper inte sporten när någon säger så”

Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Jack Hermansson, 32, jagar en titelmatch i UFC.

Nästa hinder på vägen: amerikanen Sean Strickland.

Inför matchen ger Hermansson sin syn på rivalens uttalande om att ”vilja döda” i ringen.

– Det hjälper inte sporten, säger han till MMA Fighting.  

Jack Hermanson har successivt närmat sig toppen av mellanviktsklassen genom karriären. 32-åringen har vunnit 22 av 29 matcher, och är rankad sexa i sin viktklass. En placering över lördagens motståndare i Las Vegas, Jack Strickland. 

– Jag tycker jag är bättre än honom på det mesta, men det som sticker ut är brottningen och grapplingen, säger Hermansson enligt Kingsize

Han erkänner också att motståndaren har kvaliteter han får se upp med. 

– Han tar nog stryk bättre än jag gör, det kan jag ge honom. Han har verkligen en haka och kan ta stenhårda smällar utan att gå ned.

Svaret på utspelet om att döda

I oktober skapade Sean Strickland rubriker efter en match mot Uriah Hall. I en intervju sa han bland annat att han ”vill döda en motståndare i ringen” och att han tror att fler MMA-utövare delar hans uppfattning. 

När Jack Hermansson får höra vad hans kommande motståndare har sagt tycker han att det skadar sporten. 

– När någon som håller på med den här sporten säger sådana saker hjälper det inte vår sport. Jag kan verkligen tycka att man ska vara lite försiktigare med att säga sådana saker. Men så länge jag representerar sporten på ett bra sätt ska det förhoppningsvis gå bra, säger han till sajten MMA Fighting.

Hermansson bor i Norge. Där är MMA fortfarande inte tillåtet. Den svenske fightern tycker att Sean Stricklands uttalanden hjälper sporten att bli accepterad på de platser där den fortfarande inte är det. 

– Vi måste fortsätta att påminna folk att de flesta som håller på med det här inte är som Sean. Förhoppningsvis är det bara någon han säger som en karaktär. Vi får hoppas det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.