Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är sanningen – om The Maulers mardröm

Alexander Gustafsson efter förlusten mot Jon Jones. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Jon Jones vevar på. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Alexander Gustafsson blev avklädd och utklassad i sin andra match mot ärkerivalen Jon Jones. 

Domarnas poängprotokoll talar sitt tydliga språk. 

Förra gången Alexander Gustafsson och Jon Jones möttes slutade det i ett av MMA-historiens mest omstridda utfall. Den gången vann Jones på poäng, trots att många höll Gustafsson som matchens egentlige segrare.

I dagens match, som ägde rum på söndagsmorgonen svensk tid, uteblev kontroversen helt. Så överlägsen var Jones. 

31-åringen vann de två första ronderna, och Gustafsson hade förtvivlat svårt att få in träffar på sin motståndare. 

Matchen tog därefter slut i tredje ronden när Jones fick ner Gustafsson på mattan och delade ut stötar med armbågen. Domaren bröt mötet när Gustafsson hamnade på mage och Jones slog tunga knytnävsslag mot 31-åringens bakhuvud. 

Så tung var Gustafssons förlust

Och även om Gustafsson lyckats ta sig upp på fötterna igen, så skulle han ha fått en rejält tuff uppgift om han hade planerat att vända matchen och vinna på poäng. 

Det visar domarens poängprotokoll som reportern Heidi Kang på Las Vegas Review Journal har publicerat på Twitter. 

Där kan man tydligt se att samtliga tre domare (Sal D’Amato, Christopher Lee och Junichiro Kamijo) var ense om att Jones totaldominerat matchen fram till knocken. Samtliga hade tilldelat Jones segern i de två föregående ronderna. Det ger en sammanlagd ledning på 60-54. 

https://twitter.com/HeidiFang/status/1079258249201737728

 

”Helt körd”

Efter matchen var Gustafsson öppen med att han hade blivit utklassad från första början. Speciellt eftersom svensken åkte på en ljumskskada från en av Jones sparkar. 

– Han fick mig väldigt, väldigt tidigt i första ronden. Väldigt tidigt. Jag var helt körd. Jag var inte trött, jag hade bra kondition, säger Gustafsson enligt sajten MMA Junkie.  

– Han bara stängde ner mig tidigt i första ronden och jag kunde inte röra mig. Jag sa det till min ringhörna. Han gjorde det han skulle och såg till att han vann fajten. 

Jones var märkbart nöjd med sin taktiska disposition. 

– Första gången jag slogs mot Alex stannade jag inom räckhåll för hans slag. Nu höll jag mig på avstånd. Den här matchen fick han in väldigt få slag, säger han. 

”Var inte ens nära”

Den amerikanske sportjournalisten Skip Bayless spred sin egen analys av matchen till sina nästan tre miljoner följare – och det var inte en smickrande beskrivning för "The Maulers" del.

"Jon Jones är helt enkelt för smart och stark och snabb och för begåvad för Gustafsson. När det gäller sparkar, slag, försvar, armbågar, brottning... det blev bara för mycket. Det var inte ens nära", skriver Bayless på Twitter.  

LÄS MER: Här kvinnorna som räddade "The Mauler" 

LÄS MER: Dopingattacken – efter Jones seger mot Gustafsson. 

LÄS MER: MATS OLSSON: Det är dags att lägga av nu, Alexander 

LÄS MER: Alexander Gustafssons besked om framtiden.