Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tvingas operera bort sina biceps – riskerar dö

Kirill Tereshin tvingas operera bort sina biceps
Innan han började med injektionerna

MMA-fajtern och bodybuildern Kirill Tereshin, 23, fick uppmärksamhet över hela världen för sina gigantiska biceps. 

Men nu tvingas Tereshin operera sig för att se mer normal ut. 

Annars riskerar han att dö. 

Fenomenet Kirill Tereshin har varit omskriven i internationella medier under flera års tid. Tereshin är före detta soldat i ryska armén, men var frustrerad över hur svårt han hade att få sina muskler att växa. 

Ryssen bestämde sig för att göra någonting åt saken – och tog i rejält direkt. 

För två år sedan började han injicera substansen ”synthol” i sina armar, och omkretsen på hans biceps växte med 26 centimeter på bara några dagar. Bilderna spreds snabbt över världen, och flera läkare gick ut och varnade ”Popeye” – smeknamnet Tereshin fått efter seriefiguren Karl-Alfred – för att hans metoder skulle kunna få brutala konsekvenser. 

Vi har nu nått den punkten. 

Mannen med ”Världens största armar” tvingas till operation

Tereshin, som ganska nyligen gick en MMA-match (och förlorade mot en drygt 20 år äldre bloggare) har nu genomgått sin första operation för att minska omkretsen på sina biceps. 

Giftet i substansen synthol gav honom en reaktion som nästade dödade honom, uppger New York Post, så nu har han opererat bort drygt 1,4 kilogram av sina armar. 

Kirurgen Dimitrij Melnikov, som genomförde operationen, menar att blott en fjärdedel av de livsfarliga implantaten är borttagna och att Tereshin kommer att tvingas undergå ytterligare tre operationer. 

Vill återgå till en normal kropp

Melnikov förklarar att synthol fyller musklerna, men gör dem inte starkare. Snarare så blockerar det blodflödet, så Tereshins armar är mest ”ärrvävnad med muskelfragment”. 

Melnikov berättar att det inte är ovanligt att kvinnor i Ryssland injicerar synthol i sina kroppar, främst då bröst och rumpa. Men han varnar för att det är direkt livsfarligt och avråder alla från att testa. 

Teresehin berättar enligt New York Post att han egentligen hade som plan att injicera synthol i mer än sina armar, men efter att hälsoproblemen uppstod tänkte han om och vill nu återgå till en mer normal kropp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.