Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han gör MMA-debut – efter "Maulers" hjälp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hamza Bougamza
Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres / ALL OVER PRESS - SVERIGE/ALL OVE MAGNUS LILJEGREN
Alexander "The Mauler" Gustafsson
Foto: Nils Petter Nilsson

Hamza Bougamza, svensk världsmästare i thaiboxning, gör MMA-debut i helgen i den nya organisationen Scandinavian Fight Nights.

Han har fått hjälp av Alexander "The Mauler" Gustafsson.

– Målet är UFC om två tre år, säger han.

Han har redan vunnit två världsmästarbälten inom thaiboxningen. Nu satsar Hamza Bougamza på MMA. Uppbackad av Allstar gym-stjärnor som Alexander "The Mauler" Gustafsson, Niklas Bäckström och Reza "Maddog" Madadi gör han på lördag sin första MMA-match.

Bougamza, som vann Folkets pris på Kampsportsgalan, är självsäker inför MMA-debuten mot Makis Sioutis i Solnahallen när Sveriges nya MMA-organisation Scandinavian Fight Nights anordnar sin första gala.

– Jag känner mig jättebekväm både på mark och stående faktiskt. Jag har tränat hårt med de bästa och känner mig redo. Jag är lugn, avslappnad och har bra självförtroende. Det är så många som hjälpt mig i Allstars elitgrupp. Alla pushar varandra och hjälper varandra, säger han.

Majdi Shammas startade den nya organisationen när Superior Challenge och IRFA ställde in sina galor under våren.

David Bielkheden möter Adrian Grec

Trots kort varsel är det ett imponerande matchkort med bland annat tidigare UFC-fightern David Bielkheden som möter Adrian Grec. Dessutom väntar fajter med flera talanger som Jonatan Westin som spås bli nästa export till UFC

– Jonatan Westin är väldigt nära UFC, många av dem som är med på galan kommer vi inte få sedan. Det är monstertalanger som kommer försvinna till UFC, säger Majdi Shammas.

Han har redan stakat ut framtiden för organsationen.

– Vi vill fokusera på nordisk MMA, alla toppfajters i Norden, och göra det till en landskampsgala hädanefter, och få fram vem som är bäst för att därefter skicka i väg dem till UFC, säger han.


LÄS ÄVEN: Ilar Latifi säger sig vara nära en titelmatch.

Hamza Bougamza: "Ska ge fansen en show"

Hamza Bougamza har fått en nytändning under MMA-träningen.

– Jag tycker det är jättekul. Jag älskar att lära mig nya saker. Det blir en slags nytändning i kroppen. Jag har fått ny motivation. Jag har blivit förälskad i kampsporten igen, säger han efter ett träningspass.

Rinkebysonen, som har marockanska rötter, kan se fram emot starkt hemmastöd när han fajtas på hemmaplan.

– Det känns verkligen som en dröm, säger Hamza Bougamza.

– Ska man göra en MMA-debut, komma in i en helt annan sport, då behöver man det där stödet från hemmapublik, familj, fans och vänner. Det är så många som har skrivit till mig från den västra sidan, vi snackar Hallonbergen, Rissne, Tensta, Rinkeby, Kista, Husby, Hjulsta, och det kommer människor från andra städer med marockanska flaggor så jag känner verkligen att jag har det där stödet. Jag känner mig välsignad som får debutera på hemmaplan. Det känns helt otroligt. Jag ska göra allt för att ge fansen en show och en vinst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.