Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hade jag inte lämnat då hade han dödat mig"

Christy Mack.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Jonathan Koppenhaver.
Foto: MICHAEL QUINE / AP LAS VEGAS REVIEW-JOURNAL

Christy Mack hade en relation med MMA-fajtern Jonathan Koppenhaver. 

En relation som slutade med grov misshandel och ett långt fängelsestraff för Jonathan Koppenhaver. Nu talar hon ut om mardrömsnatten.

– Han slog ut mina tänder, han bröt min näsa, jag fick frakturer i hela ögonhålorna, säger Christy Mack till Inside Edition. 

Christy Mack och Jonathan Koppenhaver, även kallad "The War Machine", hade ett struligt förhållande 2014. De var ihop till och från och Christy Mack beskriver förhållandet som passionerat, tumultartat och destruktivt. En natt föll allting ihop. 

– Jag hörde honom leta i kökslådorna efter en kniv. Jag visste att det var min enda chans. Hade jag inte lämnat då hade han dödat mig, säger Christy Mack.

Christy Mack: "Misshandlade min vän"

Jonathan Koppenhaver dök oannonserat upp hemma hos Christy Mack. Han fann där Christy i säng med en annan man – affärsmannen Corey Thomas. 

Koppenhaver flög på Thomas och började slå honom våldsamt. 

– När han misshandlade min vän, ringde jag till polisen, säger Christy Mack.

Då riktade MMA-fajtern sitt våld mot henne. Och han slutade aldrig slå. I två timmar misshandlade Koppenhaver sin flickvän. 

– Han slog ut mina tänder, han bröt min näsa, jag fick frakturer i hela ögonhålorna, säger Christy Mack.

Blod över hela kroppen

När Koppenhaver gick ner till nedervåningen för att hämta en kniv tog Chisty chansen. Helt naken, med blod över hela kroppen rusade hon ut för att leta efter hjälp. Till slut öppnade en granne dörren och hon kunde få hjälp. 

I mars 2017 hölls rättengången mot Jonathan Koppenhaver. Där dömdes MMA-stjärnan till 36 års fängelse. 

– Jag känner att rättvisa har skipats. Och jag hoppas att jag kan hjälpa andra att komma ur destruktiva relationer, säger Christy Mack till Inside Edition.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.