”Fruktansvärt – mitt liv har varit ett helvete”

UR ARKIVET: Lina Länsberg blev historisk när hon som första svenska gick en UFC-match 2016.
Foto: BILDBYRÅN

Den första tiden av MMA-fajtern Lina Länsbergs graviditet har varit ”fruktansvärt”.

Efter tre månader av illamående delar hon med sig av sin verklighet.

– Man sitter i soffan och helt plötsligt har man spya på soffbordet. Det är så jävla äckligt.

– Det är ju så det är, den andra bilden är bara falsk.

När SportExpressen når Lina Länsberg, 38, har hennes mående äntligen vänt.

– Det är bra, nu. För några veckor sedan var det inte så bra, fy fan, säger hon och skrattar.

MMA-fajtern gick sin senaste match i januari och tackade nej till en ny match när det stod klart att hon var gravid.

– På ett sätt känns det helt naturligt och på ett annat sätt känns det lite konstigt. Som det ska kännas att vara gravid gissar jag.

De första månaderna av graviditeten har varit allt annat än roliga.

– Det var faktiskt fruktansvärt. Både för jag mår riktigt dåligt själv och för att min kille också mår dåligt. Han får bara höra att han luktar illa, att han inte ska röra mig och att han ska springa och köpa rätt saker, säger hon.

”Fan ta alla romantiska graviditetsbilder”

Och fortsätter:

– Man kräks helt okontrollerat, utan förvarning. Man sitter i soffan och helt plötsligt har man spya på soffbordet. Det är så jävla äckligt. Jag kräktes så fort jag blev hungrig. Det var också jobbigt att jag var tvungen att tvinga i mig något att äta så är man så extremt äcklad över allting så måste man pressa i sig. Det var mycket hålla för näsan och ligga ner och tvinga i sig. Det var fruktansvärt.

I ett inlägg på Instagram visar Lina Länsberg upp hur den senaste senaste tiden varit och skriver ”fan ta alla romantiska graviditetsbilder – mitt liv har varit ett helvete i tre månader”.

Varför känns det viktigt att visa upp?

– Det är så himla mycket fina och vackra bilder. Samtidigt har man läst inlägg på graviditetssidor där folk skriver ”jag blir så jäkla trött på att det är så fint att vara gravid, jag gick på stan i dag och nös och bajsa ner mig”. Det är ju så det är, den andra bilden är bara falsk. Jag kan tycka att ingen kvinna tjänar på att allting ska målas upp så himla romantiskt och vackert.

https://www.instagram.com/p/CFcM_hSBJ2m/?hidecaption=true

Målet: Tävla ett halvår efter förlossning

Länsberg har trots illamåendet kunnat fortsätta träna.

– Det har gått väldigt bra att kunna köra utan något våld mot magen och utan att någon lägger sig ner över magen. Det har varit väldigt skönt att kunna fortsätta vara lite MMA-fajter även om jag är gravid.

Vad är planen efter förlossningen?

– Mitt mål är att kunna tävla ett halvår efter förlossning. Sedan förstår jag att det kan hända mycket, men man måste ha ett mål att sträva efter. Så det målet kör vi på.

Boxningsstjärnan Klara Svensson svarar kritikerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.