Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Du är en clown – självklart vet alla”

Alexander Gustafsson. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jon Jones. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Returmatchen mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones flyttas efter att den senare testat positivt för anabola steroider – för andra gången.

Nu går den svenske UFC-fightern till attack mot sin rival.

”Du är en clown”, skriver han på Twitter.

På söndag skulle UFC 232 hållas i Las Vegas. Galan har dock flyttats och kommer nu i stället att hållas i LA-förorten Ingwood – efter att Jon ”Bones” Jones, som skulle ställas mot svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson i galans huvudnummer, testat positivt för anabola steroider. 

Det är andra gången som Jones testar positivt i ett dopingtest. Han dömdes då till 15 månaders retroaktiv avstängning och blev även fråntagen sitt titelbälte, efter att ha testat positivt inför ett möte mot Daniel Cormier i juli 2017.

USADA, den amerikanska antidopingorganisationen menar dock att spåren som hittats i det nya dopingtestet kan finnas kvar från det tidigare positiva testet. Han kommer därför inte att få ett nytt straff.

”Jag är fullt fokuserad på mitt stora mål att ta tillbaka titeln i lättungvikt. Jag har lämnat varje prov till USADA inför denna match och USADA har bekräftat det jag sagt hela tiden, att jag är en ren idrottare. Jag tackar den kaliforniska idrottsorganisation och Andy Foster (organisationens vd, red anm) för deras stöd i detta. Jag ser verkligen fram emot att fajtas mot Alex Gustafsson på lördag i Los Angeles Forum”, skrev Jones på sociala medier efter det senaste testet.

The Mauler: ”Alla vet”

Matchen mellan Gustafsson och Jones måste trots det flyttas fram, då man inte hinner utvärdera det nya testet på den tid som återstår.

Det innebär att de som ivrigt väntat på returen kommer att få vänta ytterligare ett tag.

Gustafsson och Jones mötte varandra för första gången den 21 september 2013, då svensken förlorade på poäng.

Och svensken var inte sen med att gå ut och kritisera Jones på sociala medier efter det nya dopingbeskedet.

”Du kan gå på raketbränsle, jag kommer fortfarande knocka dig”, skrev svensken.

I natt svarade Jones.

”Bror, jag tog emot dina bästa slag i den fösta matchen och rubbades inte vid något tillfälle. Du var bara sekunder från att bli knockad i den fjärde rundan. Du är verklighetsfrånvänd”, skriver amerikanen på Twitter.

Gustafsson var dock inte sen med att ge svar på tal på nytt.

”Du är en clown!!! Självklart vet vi alla att du är van vid att ta sprutor. Det är inget nytt bror”, skriver "The Mauler".

https://twitter.com/AlexTheMauler/status/1077312556593754112