Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det vidrigaste jag sett under alla år”

Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Årets största kampsportshändelse slutade i en fullständig skandal.

Nu fördöms upploppsscenerna i UFC 229 av en hel idrottsvärld. 

Den upphaussade hatfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i UFC 229 slutade i en rysk seger. I fjärde ronden tvingade Nurmagomedov fram en kapitulation från McGregor – och därefter utbröt ett monumentalt kaos. 

Nurmagomedov klättrade över stängslet och började slåss med McGregors tränare  Dillon Danis. Samtidigt attackerades McGregor av tre män från Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

 

Upplopp efter Khabibs seger

Idrottsvärlden är i chock efter skandalscenerna.

– Det här är fruktansvärt. Det är det vidrigaste jag har sett under alla år. Att Khabib hoppar ut ur oktagonen och attackerar någon i publiken är så dumt, så onödigt, så korkat efter en sådan seger, säger MMA-kommentatorn Joe Rogan enligt sajten Sporting News.  

Till och med den luttrade veteranen Mike Tyson var lamslagen. 

"Det är otänkbart, jag trodde aldrig att det skulle sluta så. Det här är galnare än upploppen efter mina matcher", skriver Tyson på Twitter. 

"Största kvällen är förstörd”

Likaså MMA-pampen Dana White.

– Det är dåligt för varumärket, det är dåligt för sporten, det är dåligt för båda lägren, säger White. 

– Det kommer att bli böter. Det kommer att bli Gud vet vad. Kan de här killarna ens få visum och komma tillbaka in i landet? 

MMA-fajtern Brendan Schaub menade att händelsen drog ner hans sport i smutsen. 

"Sorgligt. Bara sorgligt. Jag är mållös. Den största kvällen i UFC-historien är skamfilad. Jag känner med Conor, Dana, UFC och framför allt Khabib. Han har jobbat hela sitt liv för den här stunden. En millisekund av känslosvall förstörde allt", skriver Schaub på Twitter. 

Försvarstalet efter upploppet

Nurmagomedov tog avstånd från sina handlingar på en presskonferens efter matchen – men passade också på att anklaga McGregor för att ha provocerat fram hans ilska. 

– Jag förstår inte hur folk kan snacka om att jag klättrade ut ur oktagonen. Kolla på den andra killen. Han har pratat om min religion, han har pratat om mitt land, han har pratat om min pappa, han kom till Brooklyn och attackerade min lagbuss, han dödade nästan några människor, säger Nurmagomedov enligt ESPN. 

Se hela fajten på Viaplay.se.