Christine Mackinday. Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅNChristine Mackinday. Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅN
Christine Mackinday. Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅN
Jonathan "War Machine" Koppenhaver. Foto: Michael Quine / AP LAS VEGAS REVIEW-JOURNALJonathan "War Machine" Koppenhaver. Foto: Michael Quine / AP LAS VEGAS REVIEW-JOURNAL
Jonathan "War Machine" Koppenhaver. Foto: Michael Quine / AP LAS VEGAS REVIEW-JOURNAL

"Det var väldigt jobbigt – började gråta direkt"

Publicerad

Jonathan "War Machine" Koppenhaver fälldes för att ha misshandlat och våldtagit sin före detta flickvän, Christine Mackinday.

Rättegången blev omtalad.

– Det fanns ett tillfälle då han mimade "Jag älskar dig". Det var väldigt jobbigt och jag började gråta direkt, säger Mackinday enligt News.com.

Jonathan "War Machine" Koppenhaver greps redan 2014. Senare blev han åtalad, misstänkt för att ha misshandlat, kidnappat och våldtagit sin dåvarande flickvän, Christine Mackinday.

Efter en lång och utdragen process föll domen över den före detta MMA-stjärnan i mars. Juryn fann honom skyldig på 29 av 34 punkter och nu väntar den slutgiltiga domen.

"Vägrade titta på honom"

35-åringen från Kalifornien kommer att få sitt straff den 20:e juni, och enligt Fox Sports är det troligt att han har ett livstidsstraff utan möjlighet till villkorlig frigivning att vänta.

Mackinday vittnade i rätten om hur Koppenhaver systematiskt misshandlade fysisk och psykiskt under deras förhållande. Vid ett tillfälle misshandlade han henne så svårt att hennes näsa bröts. I en intervju i amerikansk tv har nu Mack talat ut om hur rättegången tärde på henne.

– Jag vägrade titta på honom, förutom när jag behövde identifiera honom, säger Mack enligt sajten News.com.

"Älskade honom"

Koppenhaver försökte kommunicera med Mackinday i rätten, trots att hon var mån om att hålla distansen till sin före detta pojkvän.

– Det fanns ett tillfälle då han mimade "Jag älskar dig". Det var väldigt svårt och jag började gråta direkt. Jag hade fortfarande känslor för honom, säger Mackinday.

– En sån känslomässig koppling försvinner inte så lätt. Den stannar kvar hos dig länge. Jag älskar honom inte på samma sätt som förr, men det är extremt tufft att gå igenom nåt sånt här med någon du brukade älska.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag