Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David Teymur: "Jag tillhör UFC-nivån"

Foto: Peo Möller
Foto: Daniel Johansson

Hans väg har gått via thaiboxning och medverkan i Johan Falk. För bara tre år sedan började David Teymur med MMA. Nu drömmer han om att bli UFC-fighter.

- Jag tillhör den nivån, säger David Teymur.

David Teymur är 26 år gammal och mest känd från thaiboxning där han har en lång meritlista. Bland annat är Teymur fyrfaldigt svensk mästare, nordisk mästare och VM trea i a-klassen.

Men för tre år sedan sadlade han om till MMA. Sedan dess har drömmen varit att bli UFC-fajter. Och man kan säga att David har bästa möjliga förutsättningar då han är träningskamrat med Alexander "The Mauler" Gustafsson.

- Jag tillhör den nivån. Alexander är en jättebra förebild och en stor profil för hela UFC-Sverige. Han har betytt massor för mig och lärt mig mycket men jag tipsar honom också, berättar Teymur.

Deltagit i Johan Falk

Precis som Martin Svensson, deltar David Teymur i realityprogrammet The ultimate fighter. Och det är via det programmet killarna vill ta sig in i UFC.

Serien sänds just nu i USA och under natten mot torsdag kunde man följa David Teymurs första fajt inne i huset, som han också vann. Men det var jämnt och tufft hela vägen in.

- Han var tuff och framåtdriven. Men jag tyckte att de skulle ha stoppat första ronden efter att jag fått in ett knä i revbenstrakten på honom. Sen när det var dags för att lyfta upp segrarens hand, visste jag att det var min som domaren skulle lyfta.

Ska man gå hela vägen och vinna titeln, måste fem motståndare besegras. Så David har en lång väg att vandra.

- Det är helt annorlunda att fajtas i huset. Du har inte ditt team bakom dig. Så många matcher en fajter normalt går på under ett år, måste han göra på bara ett par veckor om man ska vinna.

Och David Teymur känner redan nu att han charmat publiken.

- Publiken älskar mig och jag gillar att bjuda på show. "Det här är David Teymur, spänn fast säkerhetsbältet", säger han.

Men vid sidan av kampsportandet har han även medverkat i en Johan Falk film, tyst diplomati, i rollen som MMA-fajter på en klubb.

- Det var jag och min bror Daniel som deltog. Alla som filmade stod bara och kollade på när vi körde vår match, sedan applåderade dem och stoppade filmningen. De tyckte att det såg så häftigt och verklighetsbaserat ut.

Och Teymur utesluter inte att det kan bli fler inspelningar.

- Det är jätteroligt och det var kul att få vara med och läsa manus. Absolut, det kan bli mer i framtiden, säger han.

 

Finalen i The ultimate fighter sänds den 12 december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.