Daniel Cormier pekar mot Jon Jones... Foto: Viaplay Fighting.Daniel Cormier pekar mot Jon Jones... Foto: Viaplay Fighting.
Daniel Cormier pekar mot Jon Jones... Foto: Viaplay Fighting.
...som satt i publiken i natt. Foto: Viaplay Fighting....som satt i publiken i natt. Foto: Viaplay Fighting.
...som satt i publiken i natt. Foto: Viaplay Fighting.
Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN

Cormier behöll bältet – hetsade mot Jones

Publicerad

Han fick näsan bruten.

Men Daniel Cormier, 38, behöll mästarbältet i lätt tungvikt.

Efteråt hetsade han ordentligt mot avstängde rivalen Jon Jones:

- Vem är du? Skärp till dig!

Anthony Johnson fick inte sin revansch.

Återigen var Daniel Cormier den starkare när Alexander Gustafssons två konkurrenter gjorde upp om mästerbältet i lätt tungvikt i UFC 210 i Buffalo i natt.

Johnson - känd som något av ett knockoutmonster, vi minns alla matchen mot "Mauler i Tele 2 Arena - gick för ett tidigt avslut och med en huvudspark knäckte han tidigt Cormiers näsben.

Det stoppade inte mästaren.

"Skulle ta honom så småningom"

I den andra ronden kopplade han ett så kallat rear-naked choke, där han la ner Anthony Johnson på rygg och ströp ut sin landsman från matchen.

Allt var över på drygt tre och en halv minut.

"True champion", skriver Alexander Gustafsson på Twitter efter matchen.

Daniel Cormier har nu 19-1 i matcher, 8-1 i UFC.

- Jag ville så klart inte att han skulle få in den där huvudsparken, men jag visste vad som var på gång. Jag skulle ta honom så småningom, säger han i sitt segertal.

38-åringen passade sedan på att attackera allt och alla.

Först publiken - som inte direkt stöttat honom inför och under matchen.

- Bua hur mycket ni vill. Det är jag som får pengarna och mästerbältena.

Sedan till Jimi Manuwa som kan bli Cormiers nästa motståndare.

- Jag bad honom sluta låtsas att han vill möta mig. Han vill inte vara med om det här. Du kan inte slå mig, Jimi. Du kan inte slå mig och du vet om det. Sluta ljuga för dig själv.

Alla vill se Cormier mot Jones nu

Men matchen alla nu vill se är den mellan Daniel Cormier och dopingavstängde Jon Jones, som var oslagbar innan domen.

Rivaliteten är enorm - och efter den omdiskuterade invägningen påstod Jon Jones att Cormier fuskade och menade att han bör njuta av att vara mästare då han inte lär vara det så länge till.

När Daniel Cormier fick en fråga om Jon Jones vände han sig direkt till Jon Jones som satt i publiken.

- Är den där killen ens tillgänglig för en fajt? Snacka inte med mig om en kille som inte ens får fajtas. När du har tagit dig samman och är redo att fajtas står jag här och väntar på dig. Jag har väntat på dig i två år. Det blir en ära att stängas in här (i oktagonen) med honom, säger han enligt Fox Sports.

Anthony Johnsons tal efter matchen blev en ännu större snackis än Daniel Cormiers. Men av en helt annan anledning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag