Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chockbeskedet: Karriären är över

Khabib Nurmagomedov efter matchen.
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

Khabib Nurmagomedov besegrade Justin Gaethje i andra ronden i Abu Dhabi och försvarade sitt lättviktsbälte. Efter segern lämnade en tårögd Nurmagomedov chockbeskedet att karriären är över.

– Jag pratade med min mamma i tre dagar. Hon ville inte att jag skulle slåss utan min pappa, säger han. 

Under natten hedrade Nurmagomedov sin pappa som nyligen dog av coronaviruset:

”Tack för allt, pappa”, skriver Khabib Nurmagomedov på Instagram.

Justin Gaethje fick till sist chansen att försöka besegra Khabib Nurmagomedov när de båda drabbade samman i Abu Dhabi under lördagskvällen.

Men det slutade som det brukar göra när Nurmagomedov är i ringen och i den andra ronden stod det klart att han hade gått igenom sin lättviktskarriär obesegrad efter ett struptag på Gaethje.

– I dag vill jag säga att de här är min sista match, berättade Nurmagomedov efter matchen.

Khabib Nurmagomedov slutar med UFC

Nurmagomedovs pappa och tränare Abdulmanap, 57, dog i juli efter att ha insjuknat i covid-19 och Nurmagomedov brast ut i tårar efter matchen. Han berättade också om anledningen till beslutet att avsluta sin karriär. 

– Jag pratade med min mamma i tre dagar. Hon ville inte att jag skulle slåss utan min pappa. Jag sa att det här skulle bli min sista fajt och jag har gett henne mitt ord på det, säger Nurmagomedov enligt Daily Mail.

Under natten hedrade Khabib Nurmagomedov sin pappa i ett Instagram-inlägg:

”Tack för allt, pappa. Du lärde mig hela livet.”

Han hyllar också motståndaren Justin Gaethje.

– Tack så mycket Justin. Jag vet att du är fantastisk, jag vet hur du tar hand om människor. Ta hand om dina föräldrar för du vet aldrig vad som händer i morgon. Tack coachen, tack allihop, i dag var min sista UFC-fajt, säger Nurmagomedov.

Efter coronasjukdom gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback i derbyt mot Inter. 39-åringen resultat? Två mål inom loppet av tre minuter direkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.