Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Khamzat Chimaev besegrade världstvåan

LIVE-TV: Se SportExpressen TV direkt
Khamzat Chimaev besegrade världstvåan Gilbert Burns.
Foto: Viaplay
Khamzat Chimaev besegrade världstvåan Gilbert Burns.
Foto: Viaplay

Khamzat Chimaev ställdes natten mot söndag mot sin tuffaste motståndare hittills, Gilbert Burns som var rankad tvåa i världen. 

Svensken fick sitt riktigt stora genombrott och vann efter en blodig fajt på UFC-galan i Jacksonville. Nu har han guldläge för att få en titelmatch härnäst.

– Jag är lycklig, jag har längtat efter det här länge, sade Chimaev efter matchen.

Khamzat Chimaev, 27, var inför nattens match obesegrad och var rankad elva i världen i weltervikt. New York Post skrev inför matchen att svensken såg ”oslagbar” ut efter tio raka segrar och Chimaev var storfavorit på bettingsajterna.

Men motståndet var det tuffaste han stött på hittills. Gilbert Burns, 35, var inför matchen rankad tvåa i världen i weltervikt med ett matchfacit på 20 segrar och fyra förluster.

Chimaev var aggressiv direkt och fick snabbt ner Burns på mattan. Han fick in flera fina slag i första ronden. Under sista minuten fick Chimaev ner Burns och höll på att avsluta matchen.

– Magisk rond, sade de svenska kommentatorerna som hyllade Chimaevs boxning.

Khamzat Chimaev besegrade världstvåan Gilbert Burns.
Foto: Viaplay

”Jag har längtat efter det länge”

Men i andra ronden fick Burns in tunga slag som skakade svensken. Burns log när han såg att Chimaev blödde från näsan. I rondens sista sekunder slog ner Burns ner Chimaev.

Tempot gick ner i tredje ronden men svensken återtog initiativet i takt med att Burns tröttnade. Bådas ansikten var en blodig mask när slutsignalen gick.

Domarsiffrorna var 29–28, 29–28, 29–28 till svenskens fördel.

– Jag visste inte att han var så tuff, sade en trött men lycklig Chimaev efter matchen.

Svensken har nu guldläge att få en titelmatch mot welterviktsmästaren Kamaru Usman.

– Jag är lycklig, jag har längtat efter det här länge, sade Chimaev efter matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.