Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bojkotten efter segern: ”Är väldigt oförskämt”

Jon Jones under intervjun – där han vägrade prata med bisittaren Foto: ESPN
Alexander Gustafsson efter matchen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Jon Jones krossade Alexander Gustafsson – men är samtidigt stämplad som dopingfuskare.

Den infekterade diskussionen kring Jones märktes av när världsmästaren intervjuades av tv-kanalen ESPN efter matchen.

Alexander Gustafsson står nu på två raka förluster mot Jon Jones. Svensken blev utklassad över tre ronder på söndagsmorgonen, svensk tid. Domaren bröt tillställningen efter en serie Jones-slag mot Gustafssons bakhuvud.

Men en skugga kommer definitivt att hänga över Jones triumf. Den 9 december hittades spår av den anabola steroiden turinabol under ett dopingtest som Jones lämnat in till den amerikanska dopingorganisationen USADA. Samma organisation valde dock att inte stänga av Jones, eftersom man bedömde att substansen i Jones kropp var restmängder från ett preparat som hittades i hans prov redan juli 2017 – provet som ledde till att han stängdes av i 18 månader. 

 

LÄS MER: Alexander Gustafssons besked om framtiden.

Vägrade prata med fienden

Och frågan är märkbart känslig för Jones. När han intervjuades av ESPN-programledaren Ariel Helwani förbjöd han dennes bisittare Chael Sonnen från att delta i samtalet. 

– Ariel, jag ska vara ärlig. Jag vill bara prata bara med dig, säger Jones och berättade därefter om hur dopingdiskussionen har slitit på honom.

– Jag har gråtit mycket i sommar. Jag har verkligen varit deprimerad. Sedan dyker det nya provet upp och det sabbar stämningen. Fansen blev arga på mig. 

Ariel Helwani och Chael Sonnen Foto: ESPN

”Väldigt oförskämt”

Sonnen, som själv är MMA-fajter, har varit en av Jones tuffaste kritiker under dopinghärvan. Han uppskattade inte att få munkavel under intervjun. 

– Jag tycker att det var oförskämt. Jag tycker att det var väldigt oförskämt. Jag blir irriterad. Jag vet inte vad det där handlade om, säger Sonnen. 

Konflikten mellan Jones och Sonnen är inte en ny företeelse. Jones har tidigare dömt ut Sonnen som "den värste skitsnackaren i branschen". 

 

LÄS MER: Här kvinnorna som räddade "The Mauler" 

LÄS MER: Dopingattacken – efter Jones seger mot Gustafsson. 

LÄS MER: MATS OLSSON: Det är dags att lägga av nu, Alexander 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se