Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilderna som avslöjar ny sanning om bråket

Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Conor McGregor blev överfallen av tre personer ur motståndaren Khabib Nurmagomedovs entourage efter att deras hatmatch var över.

Men en film som sprids på sociala medier tycks ge en annan bild av skeendet. 

Den upphaussade hatfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i UFC 229 slutade i en rysk seger. I fjärde ronden tvingade Nurmagomedov fram en kapitulation från McGregor – och därefter utbröt ett monumentalt kaos. 

Nurmagomedov klättrade över stängslet och började slåss med McGregors tränare  Dillon Danis. Samtidigt attackerades McGregor av tre män från Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

 

Storbråk efter UFC 229

Efter matchen hävdade Nurmagomedov att McGregor långsiktigt provocerat fram en ilsken reaktion från honom. 

– Jag förstår inte hur folk kan snacka om att jag klättrade ut ur oktagonen. Kolla på den andra killen. Han har pratat om min religion, han har pratat om mitt land, han har pratat om min pappa, han kom till Brooklyn och attackerade min lagbuss, han dödade nästan några människor, säger Nurmagomedov enligt ESPN. 

 

Nya filmen avslöjar McGregor

Och på sociala medier spekuleras det i att McGregor var den som stod det första utfallet mot Nurmagomedovs team. I en amatörfilm från uppståndelsen ser det ut som att McGregor, sittandes ovanpå oktagonens skyddande stängsel, slänger i väg ett slag som snuddar en Nurmagomedov-tränares haka.  

Tre män ur Nurmagomedovs stab greps efter matchen, men släpptes när McGregor meddelade att han inte kommer att göra någon polisanmälan mot dem. Enligt amerikanske journalisten Shaun King beror detta på att irländaren slog först.

"Jag har fått höra att detta är det huvudsakliga skälet till att Conor inte ville göra en polisanmälan. Han slog det första slaget i det där här bråket. Titta noga. Khabib lämnar oktagonen. Hans tränare dyker upp. Conor ger honom ett fulslag", skriver King. 

https://twitter.com/shaunking/status/1048830822260899840

McGregor har hållit en låg profil efter matchen, men bröt tystnaden med ett kort meddelande på Twitter.

"Bra fajt. Ser fram emot returmatchen", skriver han.  

 

 

Se hela fajten på Viaplay.se.