Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beviset: Doldisen kan ha orsakat skandalen

Khabib Nurmagomedov Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SAID TSARNAYEV / REUTERS BILDBYRÅN

Bråket efter supermatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor har fått båda stjärnorna avstängda.

Nu tycks en ny film visa vem som orsakade tumultet. 

Den upphaussade hatfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i UFC 229 slutade i en rysk seger. Därefter utbröt ett monumentalt kaos. Vem som låg bakom uppståndelsen, vem som var skyldig till tumultet – det är en debatt som har pågått ända sedan dess. 

 

Khabib i storbråk efter UFC 229

Efter att ha förklarats segrare klättrade Nurmagomedov över stängslet och började slåss med McGregors tränare  Dillon Danis. Samtidigt attackerades McGregor av tre män från Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

I en amatörfilm från uppståndelsen såg det ut som att McGregor, sittandes ovanpå oktagonens skyddande stängsel, slängde i väg ett slag som snuddade en Nurmagomedov-tränares haka. 

 

Båda avstängda

Men nu finns det plötsligt ännu en teori som vem som kan sägas vara gnistan som tände elden. En ny video visar hur Nurmagomedovs stabmedlem Rizvan Magomedov retar Danis direkt efter matchens slut. Danis svarar med att knuffa till Magomedov – vilket Nurmagomedov ser. I videon tycks Nurmagomedov klättra över stängslet för att komma till Magomedovs undsättning. Teorin har lanserats på Twitter av MMA-journalisten Mike Russell.

https://twitter.com/MIKERUSSELLMMA/status/1049717134346121219

Oavsett vem som anses huvudskyldig till bråket har scenerna efter matchen redan hunnit få konsekvenser. BBC rapporterar att både Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor har stängts av från tävlan i väntan på en utredning i händelsen. Utredningen utförs av delstaten Nevadas idrottskommission.