Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Stängs av på livstid efter bråket

Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Det blev upplopp och slagsmål efter den hett efterlängtade matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. 

Nu har två av slagskämparna dömts till livstids avstängning från UFC-cirkusen. 

Den upphaussade hatfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i UFC 229 slutade i en praktskandal. När Nurmagomedov tagit en efterlängtad seger i fjärde ronden flög han ut ur oktagonen och började slåss med McGregors tränare Dillon Danis. McGregor deltog i ett eget råkurr med minst tre personer från Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

 

Stängs av på livstid

Bland dessa fanns två andra MMA-kämpar: Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev. De har fått höra från UFC-pampen Dana White att de är utslängda på livstid.

– Killarna som hoppade in här kommer aldrig att få slåss igen. Jag har jobbat hårt med att bygga upp den här sporten, det är inte så här en MMA-gala brukar gå till, säger White enligt Daily Mirror.  

Zubaira Tukhugov har slagits inom UFC-svängen sedan 2014. Totalt har han gått 22 MMA-matcher, vunnit arton och förlorat fyra. Han dömdes 2016 till två års avstängning för att ha använt prestationshöjande medel. Han skulle möta ryssen Artem Lobov senare under året – en match som nu ställs in. 

 

”De är i trubbel”

Islam Makhachev har ett VM-guld i kampsportsformen sambo. Han låg inför Whites stenhårda besked på sexton segrar på sjutton MMA-matcher. 

Även Nurmagomedov riskerar tuffa repressalier för bråket. Det spekuleras i att han kan förlora sitt världsmästarbälte.

– Det är illa. Nevadas idrottskommissionär kommer att utreda och det kommer att bli riktigt stora böter och de här killarna är i trubbel. Vi får se hur det går. Ingen har någonsin gjort så förut, det där är något som ingen någonsin ska göra, säger White. 

https://www.instagram.com/p/BonjdjTHdDC/?hl=sv&taken-by=zubairatukhugov