Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Berättar nu: Hade planerat attacken

Khabib Nurmagomedov. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Conor McGregor. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

UFC-mötet mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor mynnade ut i skandalscener.
Nu träder Zubajra Tuchugov fram som mannen som attackerade McGregor bakifrån och avslöjar att det dessutom var planerat:
– Jag slog honom – precis som jag lovade, säger Tuchugov i ett klipp på Twitter. 

Det blev en rörig tillställning i helgens UFC-möte mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. 

Efter att Nurmagomedov besegrat McGregor i den upphaussade fajten utbröt sedan totalt kaos. 

Nurmagomedov tog sig över stängslet och började slåss med McGregors tränare Dilon Danis – samtidigt som McGregor attackerades av tre män från Nurmagomedovs team. Dock visade bilder att det var McGregor som startade bråket efter att ha provocerat sin motståndares tränare. 

Tuchugov: ”Precis som jag lovade”

Av alla kaotiska scener som skedde har den när McGregor attackerades bakifrån setts som den värsta. Nu träder UFC-fightern Zubajra Tuchugov fram och berättar att det var han som låg bakom attacken: 

– Jag slog honom – precis som jag lovade. Jag lovade att han skulle få betala för sina ord och det fick han, berättar Tuchugov i ett videoklipp på Twitter. 

https://twitter.com/ZidanSports/status/1048976153073991680?ref_src=twsrc%255Etfw%257Ctwcamp%255Etweetembed%257Ctwterm%255E1048976153073991680&ref_url=https%253A%252F%252Fwww.joe.co.uk%252Fsport%252Fconor-mcgregor-assailant-instagram-brag-203162

Förklaringen bakom attacken ska grunda sig i att Tuchugov blivit provocerad av att McGregor lagt upp en bild på Tuchugov på sin Instagram. 

Det förklarar Tuchugov i en intervju med SBN innan helgens UFC-möte:

– McGregor la ut en bild på Instagram och skrev en massa skit om mig. Om du är en man – oavsett om man är tjetjen, amerikansk eller irländsk – berättar man det öga mot öga. Inte på Instagram eller över nåt sms. Jag vill slå till McGregor utanför ringen. Inte i oktagonen utan utanför den, efter att jag mött Lobov. Då ska jag visa honom, sa han då.

Skulle vara ”en förrädare”

Det McGregor syftade på med bilden på Instagram var att Tuchugov, som är född i Tjetjenien skulle vara ”en förrädare” som tagit råd av Khabib inför mötet med McGregors träningspartner Artem Lobov, som även han tjetjen.

Tuchugov skulle ha gått en match mot Lobov 27 oktober men har nu stängts av på livstid tillsammans med ytterligare en ur Khabibs team. 

https://www.instagram.com/p/Bm6BcG-gDqt/?utm_source=ig_embed