Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Åren med bantning har varit väldigt tuffa”

I senaste ”Sportklubben” hamnar en helt enastående fotbollsmatch på listan. ”Hur hinner man ens göra åtta mål?”.
Foto: MEDDI KABIRZADEH / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ilir Latifi har under en längre tid funderat på en annan viktklass. Nu har fajtern bestämt sig: Han lämnar lätt tungvikt för att fortsätta UFC-karriären i tungvikt.

– De sista åren med bantning och så har varit väldigt tuffa då jag går ner mycket till varje match. Jag har haft det här i tankarna, och nu har jag valt att göra det. Vi får se hur framtiden ser ut, säger han till Viasat.

”Ingen division som jag underskattar”

36-åringen lämnar lätt tungvikt efter två raka förluster; mot Corey Anderson, USA, och mot schweizaren Volkan Özdemir.

– Förluster är en del av utvecklingen, och kan man inte hantera det har man inget att göra i fajtingvärlden, säger han.

I Latifis nya viktklass har amerikanen Stipe Miocic lagt beslag på mästarbältet och som närmaste utmanare finns Daniel Cormier, USA, och Francis Ngannou, Kamerun.

– Det är ingen division som jag underskattar. Det är stora killar, de slår hårt och det kan vara ett slag och så är det över. Men jag gillar utmaning, jag gillar att bli underskattad och det är det som tänder mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.