Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är snyggt när det är blod på mattan”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Lina Länsberg besegrade sensationellt veteranen Tonya Evinger.

Men det blev blodigt i oktagonen efter svenskans armbågar. 

– Det är snyggt, jag tycker om när det är blod på mattan, säger Lina Länsberg.

Hon var nederlagstippad, men Lina Länsberg besegrade rutinerade Tonya Evinger på UFC-galan i Globen. I svenskans sjätte match i UFC vann hon på domslut efter en imponerande insats. 

Redan i slutet av den första ronden armbågade hon Tonya Evinger mot ögonbrynet så att amerikanskan började blöda kraftigt. Mattan färgades röd av blodfläckar. Det påverkade hennes brottning. 

– Det blev hur halt som helst. Och ibland kan man inte låta bli att tänka att det är lite äckligt, säger hon och visar hur hon fick spotta ut blod. 

Men Länsberg gillar blodiga matcher. 

– Men det är snyggt, jag tycker om när det är blod på mattan. Det är en sjukt skön känsla när an träffar med armbågar på ett skärande sätt. Alla som har armbågat någon bra någon gång vet att det är är skillnad på när man träffar hårt och när man träfar skärande. Just de där skärande är ju fina, säger hon. 

Vi har gjort det här hur länge som helst, det ska kunna vara blodigt. Vi ska kunna slå varandra riktigt ordentligt utan att domaren bryter. Även om det hade varit bra för mig om domaren brutit i dag så är det så här det ska vara. Man ska få jobba för sitt avslut. 

Första UFC-segern inför hemmapublik var en dröm som gick uppfyllelse för Länsberg. Det kom glädjetårar när segern var klar.

– Det här är världens högsta dröm för mig. Jag har i hela mitt liv aldrig drömt om något större än det här. Det här har varit min dröm i många år. Något bra måste jag ha gjort i mitt liv för att få det här. Det är fantastiskt. 

– Det här är bättre än att vinna VM ( i thaiboxning), säger hon. 

37-åringen stod kvar länge och tog emot hemmafansens jubel. Hon bars fram av sång under matchen. 

– Just att få göra det inför den här publiken också, att ge dem något de verkligen vill ha, det är något jag kommer bära med mig hela livet. Den känslan går inte riktigt att beskriva, säger Länsberg. 

LÄS MER: Mauler inför ödesmatchen: Ska försvara vår nation 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.