”Är det ens möjligt för en människa?”

Ronnie Coleman är en framgångsrik bodybuilder
Foto: Peter Brooker/REX / Copyright (c) 2004 Shutterstock. No use without p
Coleman och Arnold Schwarzenegger
Foto: ERIC JAMISON / AP

Ronnie Coleman tog hem åtta ”Mr Olympia”-titlar under karriären. 

En detalj från bodybuilder-legendarens aktiva dagar får UFC-profilen Joe Rogan att häpna. 

– Hur är det ens möjligt för en människa?

Ronnie Coleman är en av de största kroppsbyggarna genom tiderna. Amerikanen tog hem åtta raka titlar i ”Mr Olympia”, tävlingen som Arnold Schwarzenegger tog hem sju gånger mellan 1970-1980. 

I podcasten ”The Joe Rogan Experience” berättar Coleman att han endast började tävla inom bodybuilding för att gå gratis medlemskap på ett gym. För att bygga upp sina prisbelönta muskler tvingades förstås Coleman lyfta sin beskärda del skrot under några år – samtidigt som han proppade i sig mat. 

– Sex gånger om dagen åt jag ett halvt kilo kyckling med ett par deciliter ris. Det är ganska svårt att äta på det sättet så jag fick gå upp mitt i natten för att äta och sen gå och lägga mig igen, säger Coleman i podcasten. 

Utanför tävlingssäsongen kunde amerikanen väga så mycket som 150 kilo, men gick ner till mellan 125-135 när han tagit hem sina titlar. Det är den här aspekten av Ronnie Colemans uppladdning som får Joe Rogan att förvånas rejält. 

Ronnie Coleman förvånar Joe Rogan

Enligt Coleman hade han 0,33 procent kroppsfett i samband med tävlingarna. 

– Va? Hur är det ens möjligt för en människa att komma så lågt?, undrar Joe Rogan, komiker och programledare som också kommenterar MMA för organisationen UFC. 

Enligt news.com.au har män i 30-årsåldern normalt en fettprocent på runt 20-30 procent, och elitidrottare med hög förbränning ligger ofta någonstans under 10. 

Coleman har fått betala för sina framgångar som bodybuilder senare i livet. 56-åringen har svåra problem med ryggen, gjort två höftoperationer och kan inte gå normalt utan smärta utan använder ofta rullstol för att ta sig fram. 


https://www.instagram.com/p/CBRAG89FnVX/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.