Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN

Anthony Johnson slutar med MMA

Publicerad

Anthony Johnson föll i mästarfajten i natt.

I sitt tal efter förlusten mot Daniel Cormier bjöd 33-åringen på en nyhet - som överraskade hela MMA-världen.

- Det här var min sista fajt.

För den svenska publiken är Anthony "Rumble" Johnson mest känd för att ha slagit ut Alexander Gustafsson efter bara en halv minut i ett kokande Tele 2 Arena för två år sedan.

Efter tre raka knockouter i lätt tungvikt fick dock den 33-årige amerikanen se sig besegrad mot Daniel Cormier i natt.

Men det var talet efter matchen som alla snackade om.

- Det här var min sista fajt, sa Anthony Johnson med tårar i ögonen.

- Jag har inte ens berättat det för Dana White (UFC-presidenten). Jag har inte sagt det till någon, men mina tränare, min familj och mina vänner visste. Jag ville inte bli störd av sådant snack. Tack till alla som varit där för mig.

"Jag blev precis ledsen..."

Nu byter Anthony Johnson bana.

- Jag ska ge allt för ett annat jobb. Det är något jag velat göra ett tag. Det är inte MMA-relaterat eller så. Det är bara dags för mig att göra något annat nu. Jag är trött på att bli slagen och rulla runt på marken med massa grabbar. Det är inte kul längre.

Beskedet överraskade hela MMA-världen.

"Det känns som jag just var med i dolda kameran. Rumble, neeeeeej", skriver MMA-fajtern Derek Brunson.

"Wow, jag hade ingen aning om att det skulle komma nu", skriver en användare på Twitter.

"Jag blev precis ledsen...", skriver en annan.

Men Anthony Johnson hyllas också.

"Bästa avskedstalet någonsin", skriver en Twitter-användare.

"All lycka till i din fortsatta karriär. Vi kommer sakna dina bomber", skriver Alexander Gustafsson.

- Jag hoppas han fortsätter, säger nattens vinnare Daniel Cormier.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag