Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anklagelsen som skakat stjärnan inför återkomsten

Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BACKGRID US/IBL

Conor McGregor gör comeback natten mot söndag i UFC 257. 

”The Notorious” gör det med en våldtäktanklagelse hängande över sig. 

Samtidigt är förväntningarna höga för att han ska besegra Dustin Poirier för att så småningom ta sig an fajten alla väntar på – mot skandal-youtubern Jake Paul. 

”Jag erbjuder 50 miljoner dollar för fajten, kom igen”, skriver Jake Paul i ett Inlägg på Instagram. 

I juni 2020 meddelade Conor McGregor att han avslutar karriären. Beskedet kom inte som en chock. Irländaren hade två gånger tidigare meddelat att han skulle sluta slåss, för att sedan göra en storartad comeback i buren. 

Mycket riktigt blev det så även den här gången. Conor McGregor gör för tredje gången comeback, den här gången natten mot söndag då han ställs mot rivalen Dustin Poirier. 

– Det är min kärlek till sporten, till att tävla och till att vinna. Därför är jag tillbaka. Jag är hungrig och motiverad, jag vill ha mer, sade McGregor i samband med torsdagens presskonferens. 

Vill ha 20 miljoner i ersättning

Matchen kommer då en våldtäktsanklagelse hänger över megastjärnan. New York Times rapporterar att en ung kvinna har anmält honom för våldtäkt som ska ha ägt rum 2018 i Dublin. Båda ska ha flörtat med varandra på Instagram och det hela resulterade i att de båda åkte till ett hotell där McGregor ska ha tagit med sig kvinnan upp till ett rum. Enligt stämningsansökan, som New York Times har tagit del av, så ska Conor McGregor ha blivit våldsam mot henne efter att hon vägrat lyda hans order. Efter att hon slutade kämpa emot ska McGregor ha utfört våldtäkten. 

En månad efter händelsen tog kvinnan kontakt med polisen för att lämna in en anmälan. Hon säger i polisförhöret att hon inte längre kan arbeta och beskriver en mängd av psykologiska och känslomässiga problem som den påstådda våldtäkten orsakade. 

Utredningen pågår och kvinnan har krävt närmare 20 miljoner kronor i ersättning av McGregor. Hon anser att pengarna kommer täcka framtida inkomster. Hon vill också köpa ett nytt hus en bit bort från Dublin för att undkomma offentligheten och försöka gå vidare i livet. 

”Du är en fegis”

Avslöjandet kommer bara ett par dagar innan han går mångmiljonmatchen. Men trots den hajpade fajten mellan McGregor och Poirier så ligger intresset hos många på ett helt annat håll. Faktum är att den ”riktiga fajten” de flesta vill se är Conor McGregor mot Jake Paul. Skandal-Youtubern har vid flera tillfällen hamnat i blåsväder, bland annat när han gav döda råttor elstötar och publicerade det på sin kanal. Skandalerna har lett till att annonsörerna valt att sluta sponsra honom – trots hans enorma plattform med hela 16 miljoner prenumeranter, enligt Business Insider. Han har även fått sparken av Disney.

Det råder inget tvivel om vem Jake Paul helst vill ställas mot i sin kommande fajt. 24-åringen lade en story på Instagram där han utmanar Conor McGregor. Paul kallar McGregor för ”världens största kyckling” om han tackar nej till fajten. 

”Jag erbjuder dig 50 miljoner dollar. Du får endast fem miljoner dollar för att slåss mot Dustin Poirier. Därför tycker jag att du är en fegis, säger Jake Paul enligt The Sun.  

Vill möta Nurmagomedovs 

Trots hånen var det en samlad Conor McGregor som mötte glåporden. 32-åringen nämnde inte Jake Paul vid namn en enda gång under torsdagens presskonferens. I stället skiftade han fokus mot Khabib Nurmagomedov, för att få till en revanschmatch. 

– När jag får min returmatch mot Khabib, så kommer det vara enkelt. Det garanterar jag. Om han vill fortsätta fly från mig så får han göra det. Jag kommer besegra honom.

När de två möttes i oktober 2018 slutade det i kaos. Berättelserna går isär om vem som orsakade storbråket. En film som publicerades ett par dagar efter matchen visar när Nurmagomedov klättrar över stängslet och börjar slåss med McGregors tränare Dillon Danis. Samtidigt valde McGregor att gå till attack mot tre män som ingick i Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

Nu väntar en ännu en stormatch, den här gången i ”Fight Island”, Abu Dhabi. Conor McGregor ska möta Dustin Poirier, men egentligen är lördagens match bara en uppvärmning inför vad som komma skall. En match mot Khabib Nurmagomedov är bara en tidsfråga bort. 

Källor: New York Times, Business Insider, The Sun. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.