Anthony Johnson och Daniel Cormier under titalfajten. Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅNAnthony Johnson och Daniel Cormier under titalfajten. Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
Anthony Johnson och Daniel Cormier under titalfajten. Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
Bild från invägningen.Bild från invägningen.
Bild från invägningen.

Anklagas för fusk - krävs på en miljon

Publicerad

Daniel Cormier anklagas för att ha manipulerat sin matchvikt till fajten mot Anthony Johnson i helgen.

Han ska ha lurat vågen genom att ta av sig alla kläder och luta sig fram på handduken som täckte hans kön.

Nu krävs han på strax över en miljon av Johnson.

I helgen gick UFC 210 i amerikanska Buffalo. I en av matcherna möttes Daniel Cormier och Anthony Johnson. Cormier vann den matchen genom en rear naked choke i den andra ronden.

Och direkt efter fajten så meddelade 37-åriga Johnson att han slutar som MMA-fajter.

Men det betyder inte att Johnson är klar med Cormier. För nu kräver Johnson Cormier på 20 procent av hans intäkter från fajten, detta för att Johnson menar att Cormier ska ha fuskat under invägningen.

Kräver Cormier på miljonbelopp

Då Cormier skulle vägas in så visade vågen 93,5 kilo, ett halvt kilo över den tillåtna vikten. Cormier kom tillbaka bara två minuter senare för att göra ett nytt försök. Han klädde då av sig naken och skyldes enbart av en handduk - och klarade matchvikten precis.

Men uppmärksamma ögon har lagt märke till att Cormier lutade sig fram på handduken och på så sätt ska ha lurat vågen att han vägde mindre.

– Anthonys rättigheter blev kränkta. Vi vill gå genom de korrekta juridiska kanalerna för att ordna det här. Alla såg vad som skedde, hur blir du av med ett halvt kilo på två minuter, säger Johnsons agent Ali Abdelaziz till ESPN.

"Ville inte visa mitt paket"

Abdelaziz berättar att han har kontaktat Cormiers team och UFC-presidenten Dana White om att den kontroversiella invägningen kommer få konsekvenser. Och nu kräver de alltså Cormier på strax över en miljon kronor.

Cormiers försvar?

– Det handlade bara om att jag inte ville visa mitt paket för alla, sa han direkt efter invägningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag