Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Alla kommer att bli rädda för mig igen”

Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN

Ett år efter sin senaste match är den svenska MMA-fightern Khamzat Chimaev äntligen redo för oktagonen igen. I kväll ställs han mot kinesiska Li Jingliang i Abu Dhabi.

– Alla kommer att bli rädda för mig igen, säger den svenske stjärnan inför matchen.

Khamzat Chimaev blev under förra året namnet på alla UFC-entusiasters läppar. Den svenske fightern tog tre segrar på bara 66 dagar och seglade upp som en ny stjärna på idrottshimlen. 27-åringen nominerades bland annat till årets nykomling på Idrottsgalan, men priset gick i stället till fotbollsspelaren Dejan Kulusevski.

Men som man brukar säga: Upp som en sol, ner som en pannkaka. I Chimaevs fall var det covid-19 som satte stopp för stormatchen mot Leon Edwards. Chimaev lades in på sjukhus och har sedan dess haft stora bekymmer med att komma tillbaka, men nu är dagen här.

– Jag hungrigare än någonsin, efter att ha stått utanför i ett år. Det är i buren som jag känner mig hemma och njuter, säger Chimaev på en presskonferens.

Han hoppas kunna visa upp samma form som gjorde honom så omtalad i fjol.

– Jag tror inte att någon kommer att vilja möta mig efter den här matchen. Alla kommer att bli rädda för mig igen, säger han.

– Jag kommer att käka upp honom som jag alltid gör.

Galan sänds på Viaplay och huvudkortet, där Chimaevs match ingår, startar klockan 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.