Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänks ha våldtagit gäst – när frun sov i rummet intill

Åklagare tror sig kunna väcka åtal den 6 december mot den så kallade fotbollsprofilen, misstänkt för våldtäkt.

Den kände fotbollsspelaren misstänks ha våldtagit en av hans middagsgäster i det egna hemmet. 

I rummet intill: Hans sovande fru, enligt Expressens uppgifter. 

– Jag kommer troligen att kunna väcka åtal den 6 december, säger åklagare Daniel Suneson.

Det var natten till den 13 oktober i år som polisen larmades hemifrån fotbollsprofilens exklusiva våning i centrala Stockholm. En kvinna hävdade att hon blivit våldtagen. Enligt uppgifter till Expressen fanns det även en ljudinspelning som styrkte kvinnans berättelse. Kvällen innan hade kvinnan, mannen och hans fru ätit en middag tillsammans. Det var god mat och en del alkohol. 

Enligt ett förhör med profilen serverades vin, mat, choklad och ost innan kvällen avrundades kring midnatt.

Kvinnan hävdar att mannen kommit in i hennes rum mitt i natten och tvingat sig på henne - och att hon känt sig oförmögen att agera emot. Enligt Expressens uppgifter låg mannens fru och sov i bostaden när den påstådda våldtäkten skedde.

Efter händelsen ringde kvinnan, som tidigare medverkat i ett populärt tv-program, själv och slog larm till polisen, som senare anlände och kunde gripa mannen på plats.

Han häktades senare, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. 

Läs mer: Tyckte advokaten inte hade tid 

Fotbollsprofilen nekar till brott

Fotbollsprofilen nekar till brott. Han har i förhör lämnat sin version av vad som hände natten efter middagen i hemmet:

– Jag gick in och satte mig på sängkanten bredvid henne. Jag vet inte riktigt vad vi sa men jag tror jag sade något som "sover du i den där tjocka tröjan?".

Därpå inleddes förloppet som fotbollsprofilen beskriver som ömsesidigt, men som kvinnan och åklagaren anser var en våldtäkt.

Åklagare: Åtal att vänta inom en vecka

Åklagare har till den 6 december på sig att väcka åtal men redan nu är en sal bokad i Stockholms tingsrätt. 

– Jag kommer troligen att kunna väcka åtal då. Men det är några saker kvar, säger åklagare Daniel Suneson. 

Huvudförhandlingen är beräknad att pågå under två dagar. 11 och 17 december. 

– Eftersom åtalsfristen går ut 6 december ville tingsrätten boka preliminära datum för förhandling, säger Daniel Suneson. 

Rättegången kan alltså bli uppskjuten. 

– Eftersom det är ett mål där den misstänkte är häktad gäller särskilda tidsfrister för huvudförhandlingen. Åtal ska vara väckt senast den 6 december. För den händelse åtal väcks är huvudförhandlingen planerad att inledas den 11 december. Några kallelser har inte skickats ut, säger Per Lennerbrant, chefsrådman på Stockholms tingsrätt.

Lyxiga livet före våldtäkten

Fotbollsprofilen har de senaste åren levt ett vidlyftligt liv med semesterhus utomlands och lyxfester på röda mattan. Under sin aktiva fotbollskarriär vann han fler SM-guld och spelade inför storpublik på de svenska fotbollsarenorna. 

Tillsammans med sin fru har han synts med Sveriges kändis-elit på olika mingel i Stockholms innerstad. Profilen har setts i sammanhang kring lyxiga Ferrari- och McLaren-bilar liksom tillsammans med profiler från olika delar av samhället. Paret har ofta åkt utomlands till sitt semesterhus. Våningen de bor i är värderad till miljonbelopp.

Expressen har sökt mannens advokat.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.