Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missade SM-guldet – värvar mästarinna

Kais Mora var framme i en ny SM-final i Globen i lördags...
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
...men det slutade med en ny förlust då Täby blev svenska mästare efter en 7-4-seger.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Elsa Frisk återvänder till SSL efter en framgångsrik säsong i Schweiz.
Foto: IBK Dalen.

Guld i Schweiz den gångna helgen.

Nu flyttar Elsa Frisk, 22, hem till Sverige - och SportExpressen kan berätta att det blir spel i Kais Mora nästa säsong.

– Det känns väldigt roligt och spännande, säger forwarden.

Kais Moras säsong slutade med ett ny, snöpig SM-finalförlust.

Men klubben ligger långt fram i lagbygget inför nästa säsong.

Redan före finalen hade tre nyförvärv - Jessika Eriksson, Jenna Saario och Amanda Svärd - presenterats.

Elsa Frisk klar för Kais Mora

Nu har dalalaget gjort klart med ett fjärde.

Elsa Frisk återvänder till svensk innebandy efter en säsong nere i Schweiz. Hon gör det som ligamästare då hon hjälpte Kloten-Dietlikon Jets till guldet.

– Alltså wow, det känns helt fantastiskt! Även om jag kanske ännu inte riktigt förstått det, sa Frisk till Innebandymagazinet efter triumfen. 

Elsa Frisk spelade sina tre senaste SSL-säsonger i Dalen och skrapade ihop totalt 21 poäng. Men nu gör hon som pojkvännen Patrik Rokka och beger sig till Dalarna i stället.

Rokka blev presenterad av Faluns herrlag i går.

Elsa Frisks övergång kommer bli offentlig inom kort.

– Kais Mora är en förening som vet vad de vill och vilka mål de har. Jag tror jag har en stor möjlighet att kunna utvecklas som innebandyspelare där, säger Frisk som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kais Mora.

Andra Gämperli klar för Malmö FBC

Från Kloten-Dietlikon Jets flyttar även schweiziska landslagsstjärnan Andrea Gämperli - som utsågs till matchens lirare i finalen. 

Den 24-åriga centern har skrivit på för Malmö FBC, skriver SSL-laget i ett pressmeddelande, och kommer alltså ställas mot Elsa Frisk i superligan nästa säsong.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.