Milos Milojevic klar som ny tränare i Hammarby

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Hammarby har hittat sin nye tränare. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har Bajen nu gjort klart med Milos Milojevic - och han väntas bli presenterad officiellt inom de närmaste dagarna. Därmed tar han över efter att Stefan Billborn sparkats. 

– Vi hoppas ha en ny tränare på plats i nästa vecka, säger sportchefen Jesper Jansson. 

Det var under fredagen som Hammarby meddelade att Stefan Billborn fick sparken som tränare för klubben. Detta efter att den sportsliga ledningen under en större utvärderingsprocess beslutat sig för att göra sig av med sin huvudtränare, trots att laget vann klubbens första cuptitel någonsin så sent som den 30 maj i år. 

Tar över efter Billborn 

Enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att Milos Milojevic tar över som ny huvudtränare. Han har meddelat sin förra klubb Röda Stjärnan att han lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare till Dejan Stankovic för att ta över Hammarby. 

Fotbolldirekt var först med att presentera uppgifterna under lördagskvällen.

Milojevic anlände till Stockholm i lördags för att inleda förhandlingarna som blev klara under lördagskvällen. Han väntas nu presenteras inom kort, kanske redan under söndagen eller måndagen.  Redan i fredags när det stod klart att Stefan Billborn sparkats kunde SportExpressen avslöja att Milojevic var nära att ta över. Nu blir det alltså den tidigare Mjällbytränaren, som kommer från jobbet som assisterande tränare till Dejan Stankovic i Röda Stjärnan, som ska ha huvudansvaret i Hammarby. 

Lämnade Mjällby 2019 

38-åringen lämnade Mjällby efter att ha fört upp klubben till allsvenskan och blev senare assisterande till Stankovic. Där har Röda Stjärnan haft en succésäsong det här året där laget vann titeln, bara förlorade en ligamatch och kom till sextondelsfinal i Europa League där det blev respass mot Zlatan Ibrahimovics Milan. 

– Vi hoppas och tror att vi ska ha en ny tränare på plats i början på nästa vecka. Något annat finns inte att säga just nu, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.