Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonregn över Hammarby – Odilon säljs för 300 miljoner

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Odilon Kossonou har sagt hej då till sina lagkamrater i Club Brügge enligt belgiska medier – och är bara små detaljer ifrån att säljas till Bayer Leverkusen i tyska Bundesliga.

Övergångssumma landar på närmare 300 miljoner svenska kronor, vilket gör att Hammarby får in mellan 15-20 miljoner kronor tack vare en vidareförsäljningsklausul.

När Hammarby sålde mittbacken Odilon Kossonou i juli 2019 hade han varit i klubben i knappt ett halvår. Han köptes in från Elfenbenskusten och Asec Mimosas för omkring två miljoner kronor och såldes sedan vidare i princip direkt för över 40 miljoner kronor till Club Brugge. 

I den belgiska klubben har det blivit spel i Champions League och dundersuccé för mittbacken som jagats av bland toppklubbar i Europa. Det har bara varit en tidsfråga innan han skulle säljas och egentligen har det bara handlat om vad prislappen skulle landa på. 

Säljs i en jätteaffär till Leverkusen

Enligt belgiska och tyska medier har nu mittbacken sagt adjö till sina lagkamrater i Club Brugge på dagens träning. 

Han lämnar därmed den belgiska klubben för Bayer Leverkusen i Bundesliga.

Övergångssumman landar på närmare 300 miljoner kronor i en jätteaffär, enligt vad SportExpressens erfar och ger Hammarby mellan 15-20 miljoner kronor, tack vare en vidareförsäljningsklausul som man skrev in när man sålde honom till Brügge. LÄS MER: Lindahl reagerar efter bilderna på Lindelöf


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.