Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikael Ljungberg redo för nya grepp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bilden av en vinnare: Mikael Ljungberg jublar efter sitt OS-guld i 97-kilosklassen i Sydney 2000. Nu är den förre världsmästaren sugen på nästa utmaning - att bli förbundskapten för brottningslandslaget.
Foto: LENNART LENNART

Leo Mylläri tackar för sig i brottningslandslaget.

Som efterträdare ser han sin adept Mikael Ljungberg.

- Jag är klart intresserad, säger den forne OS- och världsmästaren till TT.

Brottningens förbundskapten Leo Mylläri har bestämt sig för att avgå vid årsskiftet, uppgav Sveriges Radio Västmanland på onsdagen. Sedan OS i Barcelona har han varit huvudansvarig för brottningslandslaget och anser att det behövs lite nya tankar i ledningen. - Jag har varit med så länge, det här var ju mitt fjärde OS. Det kan vara bra med några nya krafter, förklarar Mylläri sin avgång till TT.

Mycket att tillföra

 Men helt nya krafter ser det inte ut att bli. Inte om den avgående kaptenen får som han vill. - Jag hoppas Mikael Ljungberg tar över, säger Mylläri, som mellan 1996 och 2000 var Ljungbergs personlige tränare och som ledde till OS-guld i Sydney 2000. 34-årige Ljungberg är också mycket positiv till att ta över huvudansvaret efter att nu tränat juniorerna. - Jag tror jag har en del att tillföra. Jag har varit med mycket och vet vad som krävs för att vinna, det handlar inte bara om träningsupplägg, säger Ljungberg. Men mycket av sina tränarkunskaper har Ljungberg fått från sin företrädare Mylläri. - Vi har samma tankesätt vad gäller brottning. Sen har jag kanske en fördel av att jag vunnit själv. OS-guld 2000, OS-brons 1996, VM-guld 1993 och 1995, EM-guld 1995 och 1999 och EM-silver 1998 är Ljungbergs imponerande facit på mattan. Frågan är vad han kan göra bredvid. Var OS i Aten, med ett silver, ett misslyckande för brottarna? - När man tittar på vad de presterat tidigare är det klart att det kan finnas en missnöjdhet hos de själva. En medalj var förstås bra, men det kunde blivit fyra, säger Ljungberg.

Mylläri säger nej redan nu

 Ännu har han inte inkommit med någon formell ansökan till förbundet. Men det är en tidsfråga. - Jag har haft det i tankarna tidigare också men inte känt mig riktigt redo, säger Ljungberg till TT. - Det kommer nog tas upp i helgen av förbundet. Jag kände att det var lika bra att säga nej direkt för att slippa spekulationer, säger den avgående Leo Mylläri.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.