Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Michael Jordans tröja såld för rekordsumma

Michael Jordan drog in 200 kilo tung fisk i båten
En av Michael Jordans matchtröjor har sålts för en rekordhög summa.
Foto: CRAIG FUJI / AP TT NYHETSBYRÅN

En matchtröja som Michael Jordan sågs bära i Netflix-serien ”The Last Dance” har sålts på auktion för 107 miljoner kronor.

Det är den högsta summan som någonsin betalats för en matchtröja, rapporterar Reuters.

Basketikonen Michael Jordan vann sex NBA-titlar med Chicago Bulls under 1990-talet.

Nu har tröjan som Jordan bar under första matchen i finalserien mot Utah Jazz den 3 juni 1998 sålts på auktion för 107 miljoner kronor. Det är den högsta summan som någonsin betalats för sport-memorabilia som burits under en match.

– Dagens rekordkrossande summa bekräftar att Michael Jordan är den odiskutabelt störste spelaren någonsin och bevisar att hans namn och eftermäle är lika relevanta nu som för nästan 25 år sedan, säger Brahm Wachter vid auktionshuset Sotheby’s.

Samlarkort såldes för 135 miljoner

Den förra rekordnoteringen för en matchtröja sattes under en auktion tidigare i år. När matchtröjan som fotbollslegendaren Diego Maradona bar när han gjorde ”Guds hand”-målet mot England i VM 1986 gick under klubban inbringade det 100 miljoner kronor.

Den högsta summan som någonsin betalats för ett stycke sport-memorabilia är 135 miljoner kronor. Det såldes ett samlarkort från 1952 föreställande baseboll-ikonen Mickey Mantle för förra månaden.

Basketlegendarens 35 år gamla skor såldes för miljonbelopp