Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi pekas ut som problem i jättekrisen

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK / POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den ekonomiska krisen är total i Barcelona. Men tiden är knapp.

Klubben är tvungen att genomföra lönesänkningar på hisnande 190 miljoner euro, motsvarande två miljarder kronor, innan torsdag nästa vecka för att undvika risken för konkurs.

Coronapandemin har inneburit stora ekonomiska förluster för många idrottsföreningar. Så även för en av världens största fotbollsklubbar. 

Enligt rapporter är det ekonomiska läget i Barcelona akut. Klubben behöver sänka spelarlönerna med 30 procent vilket motsvarar astronomiska 190 miljoner euro, nästan två miljarder kronor. Men det är bråttom.

Ett avtal behöver vara på plats innan torsdag nästa vecka för att klara budgeten, annars riskerar den spanska storklubben att försättas i konkurs. Under fredagen hölls möten med respresenter från klubben och spelartruppen, som uppgavs vägra gå med på kraven.

Messi pekas ut som ett problem

Enligt Barcelonas styrelseordförande Carles Tusquets, som tillfälligt tagit över ansvaret i klubben efter att den kritiserade presidenten Josep Bartomeus avgång, har coronaviruset drabbat Barcelona extra hårt.

– Vårt största bekymmer är ekonomin. Klubben är beroende av turism och nu finns det ingen, sa Tusquets när han mötte spansk press under torsdagen.

Ett av de största orosmolnen för den katalanska jätten gäller framtiden för Lionel Messi. Argentinarens kontrakt löper ut nästa sommar och Barcelona hoppas på att få behålla sin superstjärna. Men även om klubben inte skulle lyckas är man tvungen att betala 33-åringen en stor bonus för att ha fullföljt kontraktet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.