Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanie 20 dog i olycka: ”Alla såg upp till henne”

Dagens tre största sportnyheter.

Melanie Coleman, 20, dog i söndags på Yale New Haven-sjukhuset.

Två dagar efter en olycka på träning avled gymnasten till sist av sina skador.

– Hennes tränare och lärare beskriver Melanie som en speciell ung kvinna, säger Joe Bertolino som är rektor på universitetet där Coleman studerade enligt NBC Washington.

Den 20-åriga gymnasten Melanie Coleman från Milford i den amerikanska delstaten Connecticut drabbades av en allvarlig ryggradsskada. Den ödesdigra olyckan skedde under en gymnastikträning med Southern Connecticut State Universitys universitetslag förra fredagen, skriver NBC Washington.

Coleman dog sedan två dagar senare på sjukhuset. Chefen för gymnastikhallen där Colman tränade, Thomas Alberti, säger att saknaden kommer bli stor efter dödsbeskedet.

– Alla i gymmet såg upp till henne. De ville vara med henne och älskade när hon undervisade dem. Hon var väldigt omtyckt av alla: personalen, gymnaster, föräldrar, alla inblandade, säger Thomas Alberti.

”En speciell ung kvinna”

Ägaren var inte där när olyckan inträffade men det som hände ska ha varit att Coleman helt plötsligt halkade från ribborna och föll.

Även rektorn på Connecticut State University, Joe Bertolino, har uttalat sig om hennes död.

– Hennes tränare och lärare beskriver Melanie som en speciell ung kvinna, som utmärkte sig både i klassrummet och i gymnastiksalen. Våra djupaste sympatier är med hennes familj och vänner efter den här tragiska förlusten, säger Bertolino.

Under gymnasietiden var Coleman kapten för gymnastiklaget på Jonathan Law High School och tanken var att hon skulle komma tillbaka dit och träna skolans unga gymnaster när hon tagit sin universitetsexamen.

Fran Thompson som är rektor på Colemans gymnasieskola har också beklagat sig över hennes död.

– De går miste om ett föredöme, de går miste om en vänlig själv och ledare. Någon som gör det hon älskar. Hon kommer inte vara här och dela med sig av det till framtida studenter men hennes arv kommer leva vidare, säger Thompson.

Förutom gymnastiken ägnade sig Melanie Coleman också åt studier för att bli sjuksköterska.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.