Mattdomaren är kusin med presidenten för internationella brottningförbundet

Publicerad
Uppdaterad
Här kommer nästa skandal inom OS-brottningen.
Han som var mattdomare i Ara Abrahamians semifinal är kusin med presidenten för internationella brottningförbundet.
- Jag är chockad, säger Pelle Svensson till SportExpressen.se.
Skandalscenerna efter Ara Abrahamians semifinalförlust har fortfarande inte nått ett slut. Nu kommer nästa chockerande nyhet. Enligt TV4 är mannen som var mattdomare i Ara Abrahamians semifinal kusin med presidenten för internationella brottningförbundet,
vilket svenska ledningen anser är anledningen till att deras protest inte gick igenom.
 - Ja, jag har koll på det. Den tröst och det stöd vi fått av nästan hela domarkåren talar ju om hur rätt vi har i den här situationen och hur mycket de är ute och cyklar. Det är korrumperat, säger förbundskapten Leo Mylläri till TV4.

Tror du att presidenten ville skydda sin kusin?
- Ja, vad är det man brukar säga. Blod är tjockare än vatten, säger Mylläri till TV4.

Även förre förbundsbasen Pelle Svensson rasar när han får reda på uppgifterna.
 - Jag blir så jävla arg, jag är chockad, säger han till SportExpressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag