Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mats Olsson är Sveriges mäktigaste

Mats Olsson har utsetts till Sveriges viktigaste sportjournalist.
Det är ingen nyhet.
Men nu konstateras det igen:
Mats Olsson är Sveriges mäktigaste sportkrönikör.
Det är branschtidningen Resumé som varje år utser Sveriges 99 mediemäktigaste. Ensam sportjournalist på listan är Mats Olsson. Etta är kulturminister Leif Pagrotsky. Bland övriga namn märks Jan Guillou (40), chefredaktörerna på de största tidningarna, Robert Aschberg (92) och Linda Skugge (93). Samt Olsson (52), förstås. "Sveriges viktigaste sportkrönikör är Expressens trumfkort", skriver Resumé i sin motivering. - Det kommer fler och fler duktiga sportjournalister, säger Mats Olsson. - Men jag tycker fortfarande att jag är bäst. Varför? - För att jag ser på livet och fotbollen med ett barns ögon. Jag är fortfarande en liten glytt. Din ambition när det gäller nästa års lista? - Att ta mig förbi Leif Pagrotsky. Det borde vara varje människas ambition. Och lyckas jag inte med det, då vill jag i alla fall få jollra med honom som Foppa fick efter OS-guldet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.