Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Måste hända saker – krävs förändringar”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Pontus Janssons framtid i Leeds är osäker efter en usel avslutning av säsongen. 

Nu berättar mittbacken om tankarna inför VM, sin roll i Blågult, framtiden, MFF:s säsong i allsvenskan och om vad Leeds behöver göra för att ta steget upp i Premier League. 

- Leeds vill gå upp till Premier League, det är så klubben går ut och snackar. Då krävs det förändringar, säger han.  

Pontus Jansson har hyllats för sina insatser i Leeds och The Championship. Laget inledde säsongen bra och låg med i toppen första halvan av säsongen. Men sedan började turbulensen med tränarbyten, förluster och kaos i klubben. 

- Det var positivt första halvan, otroligt negativt andra halvan. Vi ledde serien en bra bit in på säsongen. Vi låg trea när det vände vid jul och efter det rasade allt. Det är så klart andra halvan som speglar säsongen, det är tufft. 

Hur kändes det för egen del?

- Jag har känt mig i bra form, spelat nästan varje match så det är precis som förra året. Men jag har fått en annan roll då vi skiftat backpar ofta och det har varit en del röda kort och otroligt rörigt. Men jag har ändå presterat bra. 

- När man är i min ålder tänker man mer på laget. Det är inte så att jag känner mig stolt över säsongen. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

”Vi tar allt efter VM”

Hur ser du på din situation i laget, ska du spela i Leeds nästa säsong?

- Jag har inte tänkt något. Vi tar allt efter VM. 

Tror du att det kommer att hända grejer till nästa säsong i Leeds?

- Ja, det hoppas jag. Som det har sett ut det här året måste det hända saker. Det var riktigt dåligt både på och utanför planen. Leeds vill gå upp till Premier League, det är så klubben går ut och snackar och då krävs det förändringar. Vi kom på undre halvan andra delen av säsongen och det är inte alls bra. 

Vad är det utanför planen som inte funkat?

- Det håller jag för mig själv. Jag tar det, och har tagit det, med personerna som ska höra det. Som sagt, jag har alltid stått för att de elva på planen är de som kan påverka mest och ska ha mest skuld, men även de utanför ska ta ansvar. Men jag har tagit det med dem .

Har det påverkat dig?

- Nej, men det har varit en rörig säsong. Mycket ändringar i laget en striktare andra halva av säsongen med mer träningar, vilket inte är ett problem för mig, men otroligt rörigt och en stor besvikelse. 

Hur ser du på din roll i det svenska landslaget?

- Den är ganska klar jag ligger som tre bakom "Vigge" och "Granen" och ska hålla de båda på tårna och prestera. 

”Hållit i gång med Malmö”

Hur har det varit att komma till Stockholm? 

- Det känns bra. Det börjar närma sig och alla verkar ha tränat på bra. Två bra träningar här nu och det är härligt att det snart ska dra i gång, säger han. 

Vad tar du med dig från avslutningen med Leeds?

- Nej, inte så mycket. Jag stängde den säsongen för ett par veckor sedan. Efter det har jag hållit i gång med Malmö och det har mest varit fokus på mig senaste tiden för att komma hit i bra form. 

- Vi har bra harmoni i gruppen och alla känner att det är något stort på gång. 

Vad säger du om Malmö FF:s säsong?

- Lite bättre nu. Tuff match mot Häcken som de vann och det var positivt för dem. De vann rättvist, nu hoppas vi att det vänder. 

Hur har stämningen varit där när du varit där?

- När en tränare lämnar känner alla spelare skuld, det är klart att de har känt så också. Vi hade en liknande situation i Leeds den här säsongen när vår tränare försvann. Vi kände att vi behövde byta tränare men när det väl hände så kände man sig skyldig. 

- Så jag tror spelarna och ledarna i Malmö behövde något nytt. Jag gillar Magnus Pehrsson, grym person och grym tränare, men det behövdes något nytt. Jag tror det kommer bli bättre.

 

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.