Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅNFoto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Mästarnas superkupp: Värvar världsstjärnan

Publicerad

 

Innebandyns silly season har knappt börjat.

Men redan nu har Falun gjort klart med säsongens tyngsta värvning.

SportExpressen kan avslöja att mästarlaget vunnit dragkampen om landslagskaptenen Johan Samuelsson.

29-åringen kommer att presenteras på en presskonferens under torsdagen.

Det var under tisdagen som Falun gick ut på sin hemsida och meddelade att de på torsdag “presenterar en av de största nyförvärven för klubben genom alla tider”.

Det kommer att ske genom en livesändning på Faluns Facebooksida.

Försökte redan med Samuelsson 2016

Spekulationerna om vem som är klar har varit många sedan dess och nu kan SportExpressen avslöja att det rör sig om en av världens absolut bästa spelare.

Den svenske landslagskaptenen Johan Samuelsson, 29, har valt att återvända till Sverige och svenska superligan efter två säsonger i Schweiz.

Många svenska klubbar har försökt locka hem centerstjärnan, men det är Falun som har lyckats ro i land värvningen.

Falun var ett av flera lag som anmälde sitt intresse för Johan Samuelsson redan när han åkte ur superligan 2016 med moderklubben Granlo från Sundsvall.

Då valde Johan Samuelsson att testa på ett utlandsäventyr och skrev på för Unihockey Tigers.

- Det känns fantastiskt. Det är inte så att man får X antal nollor på bankkontot. Det skiljer inte så mycket från Sverige längre. De svenska klubbarna har börjat betala mer. Men sedan man började spela innebandy har jag velat åka till Schweiz och spela. Så jag åker dit för äventyret, sa 29-åringen då.

Enström och Galante har förlängt kontrakten

Men han ville också fylla på troféskåpet.

Det misslyckades han med i fjol. Ha kan få revansch i år. Just nu parkerar Unihockey Tigers på tredje plats i schweiziska NLA och är en utmanare till favoriten Wiler-Ersigen om ligaguldet.

För Falun är Johan Samuelsson en ruggig prestigevärvning.

Dalalaget är redan bäst i Sverige med fyra SM-guld de senaste fem åren. Efter 7-6-seger borta mot Helsingborg på onsdagskvällen är de alltjämt bara en poäng bakom Storvreta i superligatabellen.

Under hösten lyckades klubben också förlänga kontrakten med sina två superstjärnor: Lagkaptenen Rasmus Enström och poängkungen Alexander Galante Carlström.

Faluns ordförande: "Vi är nöjda"

Filip Nordkvist, som sitter med i Faluns styrelse och sportgrupp, vill inte bekräfta Johan Samuelsson-övergången.

– Vi kommer presentera en spelare i morgon, men jag kan inte bekräfta något.

Dementerar du det?

- Ja, jag gör det tills i morgon. Jag har inga andra kommentarer.

– Det har varit säkert 15-20 namn uppe som man har fått sms och samtal om. Men det är bra, innebandyn behöver all uppmärksamhet den kan få.

Men det är inte många som kan bli "en av klubbens största nyförvärv"?

- Så kan man tänka så klart. Men vi har inte värvat så många stora namn ändå. Flera av våra bästa spelare var inga storstjärnor när vi värvade dem. Men det är en riktigt bra spelare som vi ska presentera. Vi är nöjda.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag