Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästaren i ledning i Svenska Rallyt

Sebastien Ogier leder Svenska rallyt.
Foto: Jaume Sellart / Epa / Tt

KARLSTAD/STOCKHOLM. Sebastien Ogier utklassade motståndet under svenska rallyts första dag.

Men fransmannen stötte på problem utanför banan – då han blev stoppad av polis för fortkörning, det uppger P4 Värmland.

Den regerande världsmästaren Sebastien Ogier hade en bra dag i de värmländska skogarna. Fransmannen tog ledningen tog ledningen från start direkt, och höll den dagen ut.

Efter fredagen är Ogier 26 sekunder före Hayden Paddon i svenska rallyt 2016.

Mästaren hade dock problem på den tredje sträckan. Ogier hamnade bland träden efter att ha fått vattenplaning och bilen fick en skada på vänster sida. Även norrmannen Andreas Mikkelsen hade samma problem.

Sebastien Ogier stoppades under svenska rallyt

Men Sebastien Ogiers problem tog inte slut där. Under fredagen stoppades fransmannen av polis. Enligt P4 Värmland finns det en bild på en polis som ger Ogier en lapp av något slag. Först var anledningen okänd, och tävlingens presschef Jonas Bjällfalk kunde inte bekräfta varför Ogier blivit stoppad.

– Jag har också sett en bild av Ogier som står och pratar med en polis. Jag har ställt frågan till tävlingsledningen. Jag kan inte säga om han får en bot, men det ser ju så ut, säger Bjällfalk.

Senare kunde P4 Värmland bekräfta att det handlade om en fortkörning.

Ogier är mest irriterad över att förarna inte har fått besked om lördagens tävlingar. Det är ännu oklart om det blir tre eller fem sträckor.

– Vi vet fortfarande inte vad som gäller, just nu har vi en strategi utifrån att det blir tre sträckor. Jag tycker att det är oseriöst att vi inte får veta vad som händer, säger Ogier till VF.

Dessutom fick Ogier ett urbrott på presskonferensen för att han anser att blivit förtalad av media.

– Jag är förbannad. Det är bullshit. Någon tidning, jag vet inte vilken, skriver att jag sagt att Hayden Paddon (tävlingens tvåa) inte ville köra loppet för att det var för dåligt. Det är inte sant, det är oseriöst.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.