Sebastien Ogier leder Svenska rallyt.Sebastien Ogier leder Svenska rallyt.
Sebastien Ogier leder Svenska rallyt.
Foto: Jaume Sellart / Epa / TtFoto: Jaume Sellart / Epa / Tt
 Foto: Jaume Sellart / Epa / Tt

Mästaren i ledning i Svenska Rallyt

Publicerad

KARLSTAD/STOCKHOLM. Sebastien Ogier utklassade motståndet under svenska rallyts första dag.

Men fransmannen stötte på problem utanför banan – då han blev stoppad av polis för fortkörning, det uppger P4 Värmland.

Den regerande världsmästaren Sebastien Ogier hade en bra dag i de värmländska skogarna. Fransmannen tog ledningen tog ledningen från start direkt, och höll den dagen ut.

Efter fredagen är Ogier 26 sekunder före Hayden Paddon i svenska rallyt 2016.

Mästaren hade dock problem på den tredje sträckan. Ogier hamnade bland träden efter att ha fått vattenplaning och bilen fick en skada på vänster sida. Även norrmannen Andreas Mikkelsen hade samma problem.

Sebastien Ogier stoppades under svenska rallyt

Men Sebastien Ogiers problem tog inte slut där. Under fredagen stoppades fransmannen av polis. Enligt P4 Värmland finns det en bild på en polis som ger Ogier en lapp av något slag. Först var anledningen okänd, och tävlingens presschef Jonas Bjällfalk kunde inte bekräfta varför Ogier blivit stoppad.

– Jag har också sett en bild av Ogier som står och pratar med en polis. Jag har ställt frågan till tävlingsledningen. Jag kan inte säga om han får en bot, men det ser ju så ut, säger Bjällfalk.

Senare kunde P4 Värmland bekräfta att det handlade om en fortkörning.

Ogier är mest irriterad över att förarna inte har fått besked om lördagens tävlingar. Det är ännu oklart om det blir tre eller fem sträckor.

– Vi vet fortfarande inte vad som gäller, just nu har vi en strategi utifrån att det blir tre sträckor. Jag tycker att det är oseriöst att vi inte får veta vad som händer, säger Ogier till VF.

Dessutom fick Ogier ett urbrott på presskonferensen för att han anser att blivit förtalad av media.

– Jag är förbannad. Det är bullshit. Någon tidning, jag vet inte vilken, skriver att jag sagt att Hayden Paddon (tävlingens tvåa) inte ville köra loppet för att det var för dåligt. Det är inte sant, det är oseriöst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag