Marta fick utstå hård kritik efter matchen mot Frankfurt: "Hon spelar teater och provocerar", säger tränaren Hans-Jürgen Tritschoks. Foto: Marklund Joel
Marta fick utstå hård kritik efter matchen mot Frankfurt: "Hon spelar teater och provocerar", säger tränaren Hans-Jürgen Tritschoks. Foto: Marklund Joel

Marta sågas av Frankfurts tränare

Publicerad
Varje gång Umeås Marta rörde bollen i Womens cup-finalen busvisslade publiken högljutt, liksom när hon tog emot silvermedaljen. Något som delvis försvarades av Frankfurts tränare.
- Jag har aldrig varit med om att publiken väljer ut en spelare och busvisslar matchen igenom, sade Umeås lagkapten Frida Östberg efter matchen.
- Det här hade aldrig hänt i Sverige.
På den efterföljande presskonferensen blev det nästan ordkrig mellan den svenske tränaren Andreé Jeglertz och hans tyske motsvarighet Hans-Jürgen Tritschoks.
- Det var en fantastisk match, en framgång för damfotbollen, men det blir väldigt fel när publiken buar när världens bästa spelare tar emot silvermedaljen, sade Jeglertz.
- Man kanske inte får se Marta i sådana här sammanhang igen. Fel tycker jag.

"Hon spelar teater"

- Jag vet inte om Marta är världens bästa spelare, det saknas något hos henne när det gäller fair-play. Alla som sett tv-sändningen av den första matchen vet att hon provocerar, spelar teater och går över gränsen. Hon är inte en världsspelare i mina ögon, sade Tritschoks.
Det gick inte att få någon kommentar av Marta efter matchen, men Östberg trodde inte att brasilianskan tagit illa vid sig.

Tove Nordenhäll/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag