Markus Näslund missar OS

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Markus Näslund tvingas tacka nej på grund av sin ljumskskada.
Foto: MRKONJIC SUVAD

På torsdagen kom ett nytt chockbesked för Tre Kronor: NHL-stjärnan Markus Näslund missar OS på grund av sin ljumskskada.

- Han var bedrövad när han gav mig beskedet, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Det blir inget OS för Markus Näslund. Efter en längre tids problem med värk i ena ljumsken och höften har Vancouverstjärnan fattat beslutet att inte åka till Turin.  Bengt-Åke Gustafsson fick beskedet på onsdagskvällen, på telefon från Nordamerika. - Jag blev överraskad. Jag trodde kanske inte att det var så allvarligt. Det känns trist att Markus försvinner, säger förbundskaptenen som redan har utsett Näslunds ersättare.

Tomas Holmström kommer att ersätta Näslund i OS-truppen.

Holmström till Turin

 Det blir Detroits Tomas Holmström, 33, som var så besviken när han inte var uttagen i den ursprungliga OS-truppen. Med Holmström i laget får Bengt-Åke Gustafsson en utpräglad powerplaykung. Näslund hoppades in i det längsta på OS-spel. Han stod över en NHL-match med Vancouver och trodde att ljumskproblemen inte var allvarligare än att han skulle kunna fortsätta satsningen på OS.  Men comebacken borta mot Phoenix blev inte som han tänkt sig och Näslund bestämde sig för att tacka nej till Tre Kronor. - Han hade hoppats att det skulle kännas bättre men det gjorde det inte. Efter några timmars funderande hade han bestämt sig, säger Gustafsson till TT.

Tredje återbudet

 För Tre Kronor är Näslund det tredje återbudet på kort tid.  Philadelphias backstjärna Kim Johnsson tackade nej av familjeskäl. Detroitbacken Niklas Kronwall, som gjorde NHL-comeback under onsdagsnatten, drog sig ur av oro för att inte hinna spela tillräckligt många matcher före Turin-turneringen skulle börja. Dessutom har Peter Forsberg fortfarande problem med sin efterhängsna ljumsskada. Vad betyder tre återbud för planeringen av formationer? - Det betyder att vi får agera, säger Gustafsson. Är Tre Kronor svagare nu? - Det lär vi aldrig få veta, det finns ju inget facit.

FAKTA

NÄSLUND vs.
HOLMSTRÖM
Markus Näslund har gjort 55 poäng på 52 matcher (24+31) för Vancouver den här säsongen.
Tomas Holmström har gjort 35 poäng (18+17) på 53 matcher för Detroit den här säsongen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.